Gazete Vatan Logo

‘Yerel seçimlerde yine hezimeti yaşayacaklar’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu mahalli idareler seçimleri belki de ana muhalefetin sonu olacak” dedi, Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi: Sadece millete değil aynı zamanda CHP’nin de başına bela

‘Yerel seçimlerde yine hezimeti yaşayacaklar’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen AK Parti Kadın Kolları Eğitim Programı’ndaki konuşmasında, CHP ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklendi. “Biz dışlayan değil her kesimden her etnik kökenden insanı bünyesinde bulunduran bir partiyiz. AK Parti Türkiye’nin partisidir” diyen Erdoğan, 2019 Mart seçimlerinde de aynı ilkeler doğrultusunda hareket edecekleri mesajını verdi. Erdoğan şöyle devam etti:

Kazanmaya umudu olmayan ana muhalefet sandığa gölge düşürmek için her türlü yolu deneyecektir. Daha şimdiden bölücü terör örgütünün siyasi uzantılarıyla ittifak kurmak için kirli pazarlıklara girişmeleri boşuna değildir. Bir taraftan bölücü terör örgütünün siyasi uzantılarına çiçek atıyorlar diğer taraftan da Suriyeli muhacirlere zalim Esed’in diliyle saldırıyorlar.

Fitne tohumları

Her seçim döneminde olduğu gibi muhacir ile ensar arasına fitne tohumları ekmeye çalışıyor. Bay Kemal şunu iyi bil. Sen bizim sevdiğimiz muhacirleri geldikleri yere gönderme arzusunda olabilirsin. Çünkü sen muhacir nedir bilmezsin. Irkçı kelimelerle tam da CHP’ye yaraşır şoven ifadelerle mazlumları hedef alarak 3-5 oy kazanacaklarını düşünüyorlar. Bu milleti galeyana getirmek için söylemedik yalan bırakmıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar Mart 2019 seçimlerinde de sonuç aynı olacak. İnşallah yine aynı hezimeti yaşayacaklardır.

Haberin Devamı

CHP’nin başına bela

Bu mahalli idareler seçimleri belki de bu ana muhalefetin sonu olacaktır. Çünkü bu ana muhalefetin başındaki zat sadece millete değil aynı zamanda CHP’nin de başına bela. CHP’yi de bundan kurtarmamız lazım. SSK’yi batırdı şimdi de CHP’yi batırmanın gayreti içinde. Bazen dostlar ‘Varsın orada kalsın bu sizin hayrınızadır’ diyorlar. Fakat milletimize de bazı şeyleri anlatmamız lazım. İngiltere’ye gidip Türkiye’yi şikayet ediyor. Her seçimi kaybettin, kaybettiğin halde hala seçime giriyorsun, bundan daha büyük demokrasi olur mu? 24 Haziran seçimlerinin tam anlamıyla idareye yansıması Mart 2019’a bağlıdır. Kale içeriden fethedilir.

Haberin Devamı

‘Kadına değer vermiyorlar’
“Siyasi hayatımda en çok inandığım şey teşkilattır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan diğer partilerde Kadın Kolları faaliyeti olmadığını söyledi. Erdoğan, “Bunlarda kadına değer vermek diye bir şey yok. Kadın evinde otursun, kocasını beklesin, ne işi var parlamentoda vs.. Biz öyle bakmıyoruz. Bu toplumun yüzde 51’i kadınsa kadının söyleyeceği çok şey var” diye konuştu. “Türk siyasi hayatında kadınları AK Parti kadar ön plana çıkartan başka bir siyasi hareket yoktur” diyen Erdoğan, 8 olan kadın belediye başkanı sayısını artıracakları mesajını verdi.
MHP ile ittifak görüşmeleri devam ediyor
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yayın hayatına başlayan EKOTÜRK televizyonunda gazetecilerin soruları yanıtladı. Erdoğan, ‘Görsel yayınlarda gerçekten ekonomi büyük önem arz ediyor. Bugüne kadar da bu konularla ilgili yalan yanlış birçok haberler malum yapılıyor. EKOTÜRK’ün bu boşluğu dolduracağına inanıyorum. Hayırlı olsun’ dedi.
Erdoğan, yerel seçimlerde MHP ile olası birlikteliğe yönelik bir soruya şu yanıtı verdi:
Başarılı olacağız
“Bu konuyla ilgili olarak benim görevlendirdiğim arkadaşlar var, Sayın Bahçeli’nin görevlendirdiği arkadaşlar var, şu anda görüşmelerini yapıyorlar. Bu arada bizim de Sayın Bahçeli ile bir araya gelmek suretiyle atacağımız adımlar var ama henüz somut olarak ‘Şu şöyle olacak, bu böyle olacak’ diye bir şey yok. Temelini Cumhur İttifakı’nın oluşturduğu anlayışı koruyacağız, onu devam ettireceğiz. Çok ciddi bir başarıya imza atacağımıza inanıyorum. Çünkü partimizin tüm kadroları buna hazır, iller buna hazır, ilçeler hazır ve beldeler de buna hazır.”

Haberin Devamı