Gazete Vatan Logo

‘Yere batsın Saray’ın’

CHP: Seçim hükümetinde olmayız

‘Yere batsın Saray’ın’

CHP’li Haluk Koç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Beştepe’nin adresini bilmeyenlerle geçirecek zamanımız yok” sözüne sert yanıt verdi: Yere batsın senin sarayın

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç dün parti genel merkezinde basın

toplantısı yaparak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sert ifadelerle yanıt verdi. Koç özetle şunları söyledi:

‘Saray’a kilitlenmişler’

“Bugün Türkiye’nin derdi ne cumhurbaşkanının dertleridir ne oturduğu sarayın gündemidir. Bugün Türkiye’nin derdi ateş düşen ocaklar, şehit olan gencecik fidanlarımızdır. 13 yıldır yönetenler hiç sorumlulukları yokmuş gibi, gündemlerini Saray’a kilitlemişler. Yok Saray’ın adresini biliyormuş. Yere batsın senin sarayın. Kaçak saray bahane edilerek, CHP’nin hükümet kurma sorumluluğu almasının önüne geçmektedir. Aslında bu ülkemize de insanımıza da yapılan en büyük haksızlıklardan bir tanesidir.

‘Göreve hazırız’

Diğer muhalefet partilerine de seslenen Koç, “Herkesin duyarlılığını beyan etmeye Türkiye’nin ihtiyacı vardır. CHP hükümet kurma sorumluluğunu almaya hazırdır. Türkiye’yi kimsenin iktidar hırsına kurban etmemek için yurttaşlarımıza nefes aldırmakta da kararlıdır. CHP’ye görev vermek durumundadır. Aksi takdirde, milli iradeyi iktidar hırsı için rehin alanları, Türkiye’yi kendi hırsı için hükümetsiz bırakarak, bir erken seçme sürükleyenleri, önce ben diyenleri, önce benim çıkarlarım diyenleri milletimiz asla unutmayacaktır” dedi.

Haberin Devamı

‘O hükümette olmayız’

Koç, gazetecilerin soruları üzerine CHP’nin seçim hükümetinde yer almayacağını söyledi ve “CHP, normal demokratik teamüller gereği, hükümet kurma görevini almaya beklemektedir. Bu verilmezse, bir yetki gaspı olduğunu da açıkça ifade etmektedir. Sayın Davutoğlu’nun itirazını yapması gerekir. Ama ondan da bir davranış çıkmıyor” dedi.

‘Ülkeyi rehin almış’

“Terörden şikayet eden Recep Tayyip Erdoğan bu işin sorumluluğundan pişkinlikle asla kurtulamazsın” diyen Koç, “PKK ve ileri gelenleriyle silah bırakmadan, hukuk devleti kurallarını çiğneyerek pazarlık yapan sensin. Bunların ektikleri fırtınanın faturasını, gencecik evlatlarımızla beraber bütün Türkiye ödüyor. Canlarıyla ödüyor. Korkularıyla ödüyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Bu tablodan hükümet çıkar’

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök: Cumhurbaşkanının bir an önce yeni bir siyasi iradenin oluşmasının önünü açması gerekmektedir. Alacağımız bu görevde yapıcı, reformlara dayalı uzun süreli bir koalisyon hükümeti ya da CHP’nin dışarıdan destekli azınlık hükümetini çıkarmak yolunda önemli çalışmalar yapacağımızı ifade ediyoruz. Hükümet kurma kararlılığımızı ifade ediyoruz. Mevcut tablodan bir hükümet çıkar mı? Çıkar.

‘En ciddi direnişi gösteririz’

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: Cumhurbaşkanı görevlendirme yapmazsa o zaman sivil darbe yapmış olur. 11 yıldır karşıdan esen rüzgara bile ’Darbe’ diyen birisinin 7 Haziran’da ortaya çıkan halk iradesini hiçe saymasını kabul etmemiz mümkün değil. Bunu görmememizi, affetmemizi ve unutturmamızı beklemesin. En ciddi direnişi gösteririz. Unutmasın, bu ülkede darbeciler önce kazandı, sonra halk darbecilerin dediğini yapmadı. Nasıl Kenan Evren’in dediği kişiye oy vermediyse bu sivil darbede de, Cumhurbaşkanı’nın söylediği kişiye oy vermez.

Haberin Devamı