Gazete Vatan Logo

‘Yenildiğini kabul etmeyen yenemez’

Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası Türkiye turuna çıkan Muharrem İnce, “Hiç bahane üretmeye gerek yok. Biz bu seçimde yenildik. Yenildiğini kabul edemeyen yenemez. Yenildiysen geri çekileceksin, hazırlıklarını yapacaksın” dedi

‘Yenildiğini kabul etmeyen yenemez’

CHP’nin 24 Haziran seçimlerindeki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, tüm Türkiye’yi kapsayacak gezisine Erzurum’dan başladı. Merkez Aziziye ilçesindeki düğün salonunda CHP’lilerle bir araya gelen İnce, “Sloganımız, ‘Hepimizin cumhurbaşkanı.’ Şimdi 15 milyon oy var helalinden. Bunu 30 milyon yapacağız” dedi. İnce şöyle devam etti:

‘Biz bu seçimde yenildik’

1699, Osmanlı’nın ilk toprak kaybettiği tarihtir. Osmanlı bizim atalarımız, 223 yıl hep kaybetti. 1699 Karlofça Antlaşması’ndan sonra başladı. 30 Ağustos 1922 Büyük Taarruz’a kadar hep kaybetti. 223 yıl neden kaybetti biliyor musunuz? Osmanlı generalleri geri çekilmesini bilmiyor. Yenildiğinde geri çekilmesini bilmiyor. Mustafa Kemal Paşa, Kütahya Savaşı’nda yenildi, Eskişehir’de yenildi. Kütahya, Eskişehir’de yenilince orduyu Sakarya’nın doğusuna çekti. Elindeki gücünü ölçtü, ‘Benim gücüm nedir? dedi. Hazırlıklarını yaptı ve 26 Ağustos 1922’de Büyük Taarruz’u başlattı. 30 Ağustos 1922’de savaşı kazandı. Hiç bahane üretmeye gerek yok. Biz bu seçimde yenildik. Yenildiğini kabul edemeyen yenemez. Yenildiysen geri çekileceksin, hazırlıklarını yapacaksın. En ciddi hazırlıklarını yapacaksın, bahane üretmeyeceksin. ‘Sandıktan çalıyorlar’, senin görevin çaldırtmamak. ‘Çalıyorlar’ diye bağırmak değil.

Haberin Devamı

İzmir’e sıkışıp kalırsın

CHP’yi herkesin partisi yapacaklarının altını çizen Muharrem İnce, konuşmasını şöyle sürdürdü: Şimdi ne yapacağız? 81 milyonun partisi olacağız. ‘Küçük olsun benim olsun’ değil, mutlu azınlığın partisi değil. Türkiye, Çankaya’dan, Bakırköy’den Karşıyaka’dan ibaret değil. Erzurum var, Konya var. Neden olmasın? Erzurum Büyükşehir’i almaya gözünü dikemezsen, İzmir’de sıkışıp kalırsın. Kıraathane kuantumu yenmiş olabilir. Ama kuantum mutlaka kazanacaktır. Kuantum kazanmazsa ülke gelişmez, fakir kalırız, işsiz kalırız. Kısa vadede kek kazanmış gibi görülebilir. Uzun vadede kekin kazanması mümkün değil.

‘Gölge bakanlar kurulu olacağız’

Hedefindeki illeri tek tek sayan Muharrem İnce, “Erzurum, Rize, Gümüşhane, Şanlıurfa, Diyarbakır. Erzurum’da 9,9’da kalmışız. Gelseydim barajı aşacakmışız. Başarmanın yolu hatalarını gözden geçirmekten geçer. Adil bir yarış olmadığını biliyorum. Yarışa girdiysek sonucunu kabul edeceğiz. Benim demokrasi anlayışım bu. Yenilmişiz, aradım kutladım ‘Hayırlı olsun’ dedim, ‘Başarılar diliyorum’ dedim. Türkiye’nin önümüzdeki süreçte resmen gölge bakanlar kurulu kuracağız. Kazanmış gibi çalışacağız. Nefesim ensesinde olacak merak etmeyin.”

Haberin Devamı

‘CHP karışmadı’

Muharrem İnce, Erzurum ziyaretine başlamadan yaptığı basın toplantısında, “81 vilayeti karış karış dolaşan hepinizin cumhurbaşkanı adayı olarak Erzurum’dan başladık. Kampanya sırasında Erzurum’a gelemedim, onun için Erzurumlulardan özür diliyorum. Şimdiden Erzurum’dan 9 Eylül günü başlatacağım kampanyanın ilk açılışını Erzurum’dan yapıyorum” dedi. 9 Eylül’de ‘Türkiye’yi gençlerle yönetelim’ kampanyası başlatacağını ve 35 yaş altı 1 milyon 250 bin gencin CHP’ye üye yapılacağını anlatan İnce, bir soru üzerine, “CHP karışmadı. Tam tersine biz sayın genel başkan ile bir abi-kardeş içerisinde, eşlerimizle birlikte bir yemek yedik. Ben sayın genel başkana bir teklifte bulundum, onu da basınla paylaştım, herkesin bilmesini istedim. Benim gizli planlarım, ajandalarım yok. Bu millete hiç yalan söylemeyeceğime söz verdim. Karışma falan yok. Yarın MYK var, belki farklı sonuçlar çıkar. Konuşuruz Sayın Genel Başkanla, bunları değerlendiririz. Medya aracılığı ile konuşmak doğru olmaz” dedi.

Haberin Devamı