Gazete Vatan Logo

‘Yeni sistem için gün sayıyoruz’

Referandum tarihinin açıklanmasının ardından konuşan Başbakan Yıldırım, “Türkiye’nin ihtiyacı olan yönetim sistemini hayata geçirmek için gün sayıyoruz. Şimdiden Türkiye’ye uğurlu olsun” dedi.

‘Yeni sistem için gün sayıyoruz’

Başbakan Binali Yıldırım, Antalya’da yapılan partisinin Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Anayasa değişikliğiyle ilgili olarak, “Millet adına ‘evet’ diyeceğiz, millet için ‘evet’ diyeceğiz. Milletimizin ‘evet’ dediğine ‘evet’ diyeceğiz. Türkiye’nin ihtiyacı olan, milletimize yakışan yönetim sistemini hayata geçirmek için gün sayıyoruz” dedi. Anayasa değişikliğiyle ilgili referanduma değinen Başbakan Yıldırım, şöyle konuştu:

‘Kafa karıştıranlar...’

“Önümüzde bir halk oylaması var. Tarih netleşti. 16 Nisan Pazar günü bir kez daha milletimiz sandığa gidecek. Daha güzel bir gelecek daha güçlü bir Türkiye daha kalkınmış şehirle için sandığa gideceğiz. Cumhurbaşkanımızın dün anayasa değişikliğini onayladığını biliyorsunuz ve bugün itibariyle artık takvim çalışmaya başladı. 16 Nisan’a kadar Türkiye’yi bir baştan bir başa dolaşacağız. Bütün vatandaşlarımızla buluşacağız. Bütün evleri, kapıları çalacağız ve vatandaşımıza doğruyu anlatacağız. Kafaları karıştıranlara karşı milletimizin doğruları öğrenmesi için var gücümüzle gayret edeceğiz. İnşallah 16 Nisan’da Türkiye’ye yeni bir bahar gelecek. Şimdiden Türkiye’ye uğurlu olsun.”

Haberin Devamı

‘Taçlandıracağız’

“Millet adına ‘evet’ diyeceğiz, millet için ‘evet’ diyeceğiz. Milletimizin ‘evet’ dediğine ‘evet’ diyeceğiz. Türkiye’nin ihtiyacı olan, milletimize yakışan yönetim sistemini hayata geçirmek için gün sayıyoruz. Milletimize yeniden siyasetimizi hizmetlerimizi aydınlık Türkiye hedeflerimizi anlatacağız. Aşkla, heyecanla çalışarak hizmet ettiğimiz insanlara yeniden davamızı açıklayarak anlatacağız ve cumhuriyetimizi tam bir demokrasiyle taçlandıracağız.”

‘Kibir bize hiç uğramadı’

“Öncelikle bu halk oylamasından çıkacak neticenin Türkiye’nin geleceği çok önemli olduğunu bilmeniz gerekiyor biz bunu idrak edemezsek başkalarına da hakkıyla anlatamayız” diyen Yıldırım, şöyle devam etti: Bu süreçte vatandaşımızın aklına bir şey takıldığında ilk bize ulaşacak. Bütün telefon ve kapılarımız vatandaşa 7/24 açık olacak. Her an halkın içinde, gündüz sokakta, düğün cenazede, akşam ev sohbetlerinde mutlaka biz olacağız. 7’den 70’e engelli, genç, işçi, çiftçi engelli kadın bütün vatandaşlarımız bizde kendini bulacak. Kibir bizim semtimize hiç uğramadı, bundan sonra da hiç uğramayacak.

Haberin Devamı

‘Ey Kemal Bey...’

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da seslenen Başbakan Yıldırım, “Bir vatandaşlık görevi olarak, bir partinin genel başkanı olarak değil, bu ülkenin bir vatandaşı olarak bir kez daha diyorum ki ‘Ey Kemal Bey bırak bu terör örgütlerinin söylediklerine kulak vermeyi, milletin sesine kulak ver” dedi. Yıldırım, şöyle konuştu: “Ana muhalefet partisi olarak sanki CHP iktidara değil millete muhalefet ediyor. CHP sanki Türkiye’ye muhalefet ediyor, cumhuriyete muhalefet ediyor. CHP aynı zamanda demokrasiye de muhalefet ediyor. Fikir üreteceği yerde hakaret, iftiranın bini bir para. Türkiye’nin hangi konusunu gündeme getirsek, hangi meselesini çözmek için adım atsak, yapıcı olmayan sürekli eleştiren bir muhalefet anlayışıyla karşı karşıyayız. Bir yandan hiçbir katkı vermeyeceksiniz, bir yandan da sürekli konuları çarpıtarak vatandaşın kafasını karıştırmaya çalışacaksınız.”

Haberin Devamı