Gazete Vatan Logo

‘Yeni göçmen yasası tam bir provokasyon’

Belçika’da Türk kökenli vekil Emir Kır, Göç Bakanı Franken’in göçmen yasasında yapmaya çalıştığı değişikliklerin yabancılara karşı açık bir provokasyon olduğunu söyledi

‘Yeni göçmen yasası tam bir provokasyon’

Belçika’da Mülteci ve Göç Bakanı Theo Franken’in yabancılar için özel bir polis birimi kurulması önerisine Türk kökenli Sosyalist Parti Vekili Emir Kır’dan tepki geldi. Kır, göçmen yasasında yapılacak değişiklikler konusunda mülteciler kurumunun görüşlerinin dikkate alınmadığını vurgularken, “Yeni yasa mültecilerin kamplara kapatılmasıyla eş anlamlı, mültecilerin sınırdışı edilmesinin önü açılıyor” diye konuştu.

Camilere baskın

Yeni yasayla üzerinde kimlik bulunmayan göçmenlerin gözaltına alınıp kolayca sınırdışı edilebileceğinin altını çizen Kır, “Bakan Frankent yeni yasayla açık açık gözdağı veriyor” değerlendirmesinde bulundu. Belçika’da yaşanan terör olaylarının ardından camilere baskınlar yapıldığını kaydeden Kır, ülkedeki bazı kesimlerin teröristlerle Müslümanları karıştırmaya başladığını iddia etti.

İçişleri Bakanı Jan Jambon’un radikal İslami terörizmle mücadele için ulusal bir eylem planı hazırladığı iddiasında bulunan Kır, “Jambon’un iddiasına göre sosyal hakları olmadan çalıştırılan insanlar, teröre dolaylı yoldan hizmet ediyor. Böyle bir mantık olur mu? Küçük suçlar ile bunu karıştırırsan bu tabii ki normal olmaz. Ardından bu eylem planı içinde camilerle ilgili özel bir paragraf açtılar. Bunu anlamakta güçlük çekiyor ve kınıyorum. Çünkü hiçbir teröristin camilere gittiği iddia edilmedi. Ama camiler hedef alındı ve sistematik olarak baskın yapılıyor” dedi. Kır, camilerin ‘terör yuvası’ haline geldiği algısının özellikle yaratıldığına dikkat çekti.

Haberin Devamı

Anketler yanıltıcı

Ekim ayında yapılacak yerel seçimlerde Saint-Josse Belediye Başkanlığı için yeniden aday olmaya hazırlanan Emir Kır, partisinin oy kaybı yaşadığı görüşüne katılmadığını belirtti. Son dönemde yapılan anketlerin evlerdeki sabit telefonlar üzerinden gerçekleştirildiğini, cep telefonlarının ise ankete dahil edilmediğini vurgulayan Kır, bunun sağlıklı bir gösterge olmadığına kaydederek, “Anketlerin belediye seçimlerini etkileyeceği kanısında değilim. Çünkü belediye seçimleri genel seçimler gibi algılanmamalı. Belediyelerde daha çok idarecilik ortaya çıkıyor” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı