Gazete Vatan Logo

‘Yeni bir göç dalgası önce Avrupa’yı vurur’

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Suriye’den yeni bir göç dalgasının öncelikle Avrupa’yı vuracağını belirterek, “Sınırın hemen karşı tarafında bu insanların tutunması için bir insani yardım koridorunun, insani yardım hattının kurulması, güvenli bölgenin oluşturulması lazım. Bu çok önemli ve diplomatik baskı gerekiyor” şeklinde konuştu. Akdoğan, Türkiye’de 2 milyon 650 bin civarında Suriyeli, 170 bin civarında Iraklı bulunduğunu hatırlatarak, kamplarda Suriyeli vatandaşlara en iyi şekilde hizmet etmenin mücadelesi içinde olduklarını aktardı.

‘Yeni bir göç dalgası önce Avrupa’yı vurur’

‘Stalin’e özeniyor’

AKDOĞAN “Stalin dönemini hatırlıyorsunuz. Yüz binlerce insan nasıl katledildi, sürgünlere gönderildi, trenlerle göç dalgaları oldu. Hem Kırım Tatarları hem kendi vatandaşları göç etti. Sürgünler, katliamlar... Şimdi Stalin’e özenen bir Putin var. Avrupa’da çok az sayıda Suriyeli var ve Avrupa’nın kimyası bozuldu. Toplumsal sorunlar yaşıyorlar, ‘Biz istemeyiz’ diyorlar. Türkiye’de her şehirde binlerce Suriyeli yaşıyor. Hiç bir sorun yaşandı mı? Yaşanmadı. Niye ensar, muhacir anlayışıyla bizim insanımız kucağını açtı. Akraba olarak gördü, gönlünü açtı. Türkiye’de sorun yaşanmadı. Bizim millet, büyük bir millet. Bu kardeşlerimizi kucakladık.”

‘Utanmadan toplanıyorlar’

“’Türkiye niye top atışı yapıyormuş.’ Türkiye teröristlere top atışı yapıyor. Rusya ise masum sivilleri, hastaneleri bombalıyor. Aynı gün ellinin üzerinde masum ölmüş, utanmadan BM’ye, Türkiye top atışı toplantısı yaptırıyorlar. İşte bu iki yüzlülüğe son vermek lazım. Terör örgütlerine silah gönderecekler, Türkiye’ye taziye mesajı gönderecekler. Bu iki yüzlülükle nereye varılır? Suriye sorunu nasıl çözülür?”

Haberin Devamı