Gazete Vatan Logo

‘Yendiğim rakibimin babası beni dövdü’

Judo Şampiyonası’nda 57 kiloda Nazlıcan Özerler’i yenerek birinci olan Tuğba Zehir, darp raporu alıp polise başvurdu

‘Yendiğim rakibimin  babası beni dövdü’

Türkiye Judo Federasyonu tarafından Antalya’da düzenlenen Büyükler Türkiye Judo Şampiyonası’nda, 57 kiloda mindere çıkan Tuğba Zehir, final karşılaşması ardından rakibinin babası Tacettin Özerler’in kendisini dövdüğünü öne sürdü. Darp raporu alıp polise başvuran Tuğba Zehir, yaşadıklarını şöyle anlattı:

Arkadan itti

“57 kiloda mücadele ettim. Rakibimi yendim. Madalya töreni sonrası rakibimin babası, sporculara kendi yaptırdığı tişörtleri veriyordu. Kürsüde hediyeyi aldım daha sonra kullanmayacağım için masaya bıraktım. Madalya ve kupamı alarak doping kontrolü için odaya doğru yürüdüm. Bu sırada koridora girerken Tacettin Özerler bir anda arkamdan gelerek beni itekledi.

Yüzüme vurdu

Bana, ‘Sen kimsin, benim hediyemi almıyorsun’ diyerek bağırmaya başladı. O an sessiz kaldım, şok oldum. O sırada kolumdan tutup savurdu ve kapıya çarpıp vurdu. Eliyle yüzüme ve vücuduma vurmaya devam etti. Bunlar olurken sesimizi duyan bazı sporcular ve federasyon yöneticileri araya girdi.”

‘Makyajla kapattım’

Tuğba Zehir, “Kadına şiddete hayır’ dediğimiz bu günlerde üstelik milli bir sporcu olarak darp edildim, hakarete uğradım. Yüzümde ve göğsümde morarmalar, çizikler meydana geldi. Yanağım mor. Makyaj malzemesiyle kapamak zorunda kaldım” dedi.

Haberin Devamı