Gazete Vatan Logo
Magazin 'Yemin ederim ben yazmadım'

'Yemin ederim ben yazmadım'

Twitter'da Hülya Avşar'a alaycı mesajlar yazmakla suçlanan Erol Köse mahkemede "Yemin ederim ben yazmadım" dedi. 100 bin liralık tazminat davası reddedildi

Hülya Avşar, yapımcı Erol Köse'nin Twitter hesabından kendisine yönelik aşağılayıcı ve ahlaksızca mesajlar yazdığını iddia ederek 100 bin liralık manevi tazminat davası açmıştı. Köse'nin Şahan Gökbakar ile arasında aşk dedikodusu yaymaya çalıştığını öne süren Avşar, iftira ve saldırıya uğradığını iddia etmişti. Avşar, dava dosyasına Erol Köse'nin aleyhinde yazdığı 86 sayfadan oluşan yüzlerce tweet'i de delil olarak koymuştu. İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına davalı Köse ile davacı Avşar'ın avukatı katıldı. Hâkim, Erol Köse'ye "O tweet'leri siz mi yazdınız" diye sordu. Köse, "Yemin ediyorum ki Twitter'da ve sosyal medyada benim adım kullanılmak suretiyle onlarca sahte hesap açılmıştır. Bu hesaplar nedeniyle zor durumda kaldım. Zaman zaman evim polisler tarafından basıldı. Bilgisayarlarıma ve cep telefonlarıma el konuldu. Hesapların bana ait olduğu hiçbir zaman ispatlanamadı. Bu hesaplar bana ait değil" dedi.

Haberin Devamı

'TESPİT EDİLEMİYOR'

Avşar'ın avukatı ise "Davalının açıklamalarını kabul etmiyoruz. Davalı Twitter hesabının kendisine ait olmadığını belirtmişse de bu çözüm ve iletilerin davalı tarafından yazıldığı belirlenmiştir. Tazminatın tüm koşulları oluşmuştur. Twitter sitesinin ABD kaynaklı olması ve Twitter hesabının tespit edilememesi nedeniyle davalı bu durumun arkasına saklanmaktadır" dedi. Mahkeme, gerekçeli kararı daha sonra yazılmak üzere Avşar'ın açtığı davanın reddine karar verdi. (SABAH)