Gazete Vatan Logo

'Yatcaz kalkcaz hoop ordayız'

Reyhanlı saldırısının ardından ortaya çıkan acı hikaye...

'Yatcaz kalkcaz hoop ordayız'

Reyhanlı’daki patlamada yaralanan 19 yaşındaki Ayten Çalım da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Genç kızın ölüm haberiyle, ölü sayısı 51’e yükseldi.



17’si ağır 48 yaralının tedavisinin sürdüğü patlamalarla ilgili İçişleri Bakanı Muammer Güler, 9 kişinin gözaltına alındığı olaylarda, şüphelilerin ifadesi doğrultusunda yapılan çalışmalarda 4 kişinin daha gözaltına alındığını açıkladı. 13 kişinin Hatay Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorguları sürüyor.

Reyhanlı’daki patlamada yaralanarak tedaviye alınan ve bugün hayatını kaybeden 19 yaşındaki Ayten Çalım’ın sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında yaptığı paylaşım yürek dağladı.

Sanatçı Gülşen’in son günlerde dillerden düşmeyen, ’Yatcaz kalkcaz hooop ordayız’ şarkısına atıfta bulunan Ayten Çalım’ın sayfasında, mezarlık fotoğrafı üzerindeki, ’Yatcaz kalkcaz, yatcaz kalkcaz, yatcaz kalkcaz, hooooop ordayız’ sözlerine, ’Yalan mı?’ yorumu yapması dikkat çekti. 4 Mayıs’ta yaptığı paylaşımdan 7 gün sonra meydana gelen patlamada ağır yaralanan Ayten Çalım, 3 gün yaşam mücadelesi verdiği hastanede yaşamını yitirdi. Ayten’den geriye, facebook’ta yaptığı paylaşımlar kaldı.



Genç kız hayata dair yaptığı başka bir paylaşımda ise şu sözleri yazdı:

"Ee’si öyle be Hayat! Senin içinde yuvarlanıp gidiyoruz. Sayende bazen ağlayıp, bazen gülüyoruz. Durup, durup kendimize sorular soruyoruz. Cevabını bilsek de, bilmemezliğe veriyoruz. Sen nasılsın be hayat. Var mı bize oynayacağın yeni bir oyun. Var mı bize göstereceğin başka bir yolun. Ya da söyle ne zaman gelecek sonun."



AYTEN GELİNLİĞİYLE TOPRAĞA VERİLDİ

Bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerden 19 yaşındaki Ayten Çalım, gelinliğiyle toprağa verildi. İkinci bombanın patladığı postane binası yakınında ağabeyi Okan Çalım’a ait şirket bürosunda can veren Ayten Çalım’ın cenazesi, Bağlar Mahallesi’ndeki baba evine getirildi. Burada tabutun üzerine gelinliğu konuldu. Genç kızın ailesi, ağıtlar yakıp, gözyaşı döktü. Evlat acısı yaşayan anne Edibe Çalım, "Ben seni böyle mi gönderecektim" diye ağlayıp, sinir krizleri geçirdi.

Omuzlara alınan tabut, daha sonra cenaze aracına konup, Reyhanlı Mezarlığı’na götürüldü. Burada kılınan cenaze namazı ve okunan duaların ardından Ayten Çalım’ın cenazesi gelinliğiyle birlikte gömüldü.

PAYLAŞTIĞI ŞİİR

Ayten Çalım’ın sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki sayfasında paylaştığı şiir ise şöyle:

Ne kadar zor olursa olsun… / Yeniden ayağa kalk ve yola devam et… / Hayatı öğrenmek için o tecrübelere ihtiyacın var…/ Kalbin aşk acısı ile yaralanmış ise…/ Sonsuza kadar kendini aşka kapatma… / Ruhun insanların acımasızlığı ile incinmiş ise…/ Hayata küsüp kendini karanlık bir dünyada yaşamaya zorlama… / Cesur insan korkusuzca devam edebilendir/ Kahraman insan tüm acılarına rağmen yenilmeyendir!


Haberin Devamı