Gazete Vatan Logo

‘Yastık altı altın’ İstanbul’dan çıktı

Altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikasına en fazla talep İstanbul’dan geldi. 2.5 tonluk altının yüzde 23’ü İstanbul’dan sağlandı. Kadın yatırımcı yüzde 55’lik oranla erkekleri solladı

‘Yastık altı altın’ İstanbul’dan çıktı

Hazine’nin altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikasına gelen toplam talebin yaklaşık yarısı 4 büyükşehirden gelirken yastık altından çıkarılan 2.5 tonluk altının yüzde 23’ü İstanbul’dan sağlandı.

Hazine Müsteşarlığı’nın Türkiye genelinde 81 ilde 2-27 Ekim tarihlerinde 344 Ziraat Bankası şubesi aracılığıyla çıkardığı altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası için 12 bin 800 vatandaş talepte bulunurken 370 milyon lira değerinde 2.5 ton altın yastık altından çıktı. Vatandaşların yüzde 54’ü altına dayalı kira sertifikasına ilgi gösterdi, yüzde 46’sı altın tahviline yatırım yaptı. Bir başka deyişle faiz hassasiyeti olan 6 bin 912 vatandaş, gayrimenkul alım satımına ve bunun kiralanmasına dayalı yatırım aracı olan altına dayalı kira sertifikasını seçti. Kadın yatırımcıların ilgisi, yüzde 55 ile erkek yatırımcılardan fazla oldu.

Hazine’nin iki yeni enstrümanına en çok ilgiyi de gençler gösterirken talebin yüzde 30’u 25-34 yaş grubundaki kişilerden geldi. Proje kapsamında sadece 22 ve 24 ayar altınlar kabul edildi. Toplanan altınların yarısına yakını takı gibi 22 ayar Darphane dışı altınlar oluşturdu.

Haberin Devamı