Gazete Vatan Logo

‘Yaşam deneyimdir’

AKUT’un onursal başkanı Nasuh Mahruki, ilkokul öğrencilerine seslendi, “İnsan her yaşta yeni eğitimler alarak yetenek kazanabilir. Ne kadar çok şey denerseniz o kadar gelişirsiniz” dedi

‘Yaşam deneyimdir’

KAR Leoparı ünvanlı, dünyanın en yüksek dağı Everest’e tırmanan ilk Türk dağcı olan Nasuh Mahruki, Pakkan Okulları’nda öğrencilerle buluştu. Pakkan Okulları’nın Beykoz’daki kampüsünde gerçekleşen söyleşide 50 yaşına geldiğini söyleyen Nasuh Mahruki, öğrencilere dağcılık, AKUT, depremler ve doğa sporlarında elde ettiği deneyimleri hayatta nasıl kullandığını anlattı.

Her yaşta eğitim...

Pakkan Okulları kurucusu Yasemin Pakkan’ın açılış konuşmasını yaptığı söyleşide Nasuh Mahruki, “İnsan her yaşta yeni eğitimler alarak yeni yetenekler kazanabilir. Ayrıca hayatında daha önce yapmadığı bir çok yeni şey öğrenebilir” dedi. Dağcılık kariyerinden bahsederken öğrencilere, “Kendi Everest’inize tırmanın” diyen Mahruki, doğru kararlar almak için hayattaki deneyime dikkat çekti.

AKUT 2 bin 500 insan kurtardı

AKUT’un kurucusu ve onursal başkanı olan Nasuh Mahruki, AKUT’un 17 Ağustos 1999’da yaşanan Marmara Depremi’nden beri 2 binden fazla operasyon yaptığını söyledi. Bu operasyonlarda ise şimdiye kadar 2 bin 500’den fazla insan ile 1.000’den fazla hayvanın zorlu koşullarda kurtarıldığını vurguladı.

Haberin Devamı

Yeni şeyler deneyin...

Nasuh Mahruki söyleşilerinde ve verdiği seminerlerde sadece ‘hayatınızda en son yeni bir şeyi ne zaman denediniz?’ sorusunu iki kez sorduğunu ve yeni bir şey denemenin çok önemli olduğunu belirtti. “Yaşam deneyimdir” diyen Mahruki, “Ne kadar çok yeri gezerseniz, ne kadar sıra dışı ya da daha önce hiç denemediğiniz bir şeyi denerseniz, kendinizi o kadar çok geliştirirsiniz. Bütün bu deneyimlerimizin amacı hayatımızı daha sağlıklı ve daha doğru kararlar vererek kurgulamaktır” diye konuştu.