Gazete Vatan Logo

'Yargıya başvuracağız!'

İZMİR Valisi Mustafa Toprak ve İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya’nın basın toplantısıyla yaptığı, kendisine yönelik eleştirilerin de yer aldığı açıklamaları değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "10 yıldır ayrım yapmaksızın, her türlü kurala uyarak, uyum içerisinde ve hakkaniyet ölçüsünde belediye başkanlığı görevini sürdürüyorum. 30 Mart’ta hemşehrilerimizin verdiği desteğe layık olmak için 5 yıl daha aynı hassasiyetle çalışacağım. Sayın Vali’nin ideolojik ve popülist yaklaşım nitelemesini ne bizim ne de hemşehrilerimizin kabul etmesi mümkün değildir. Göreve geldiği günden bu tarafa verdiği kararlar ve uygulamalarıyla, kimin ideolojik, popülist ve yanlı olduğu, kamuoyu tarafından çok iyi bilinmektedir" diye konuştu.



Daha önce demokratik bir şekilde sürdürülen İzmir’deki hak arama etkinliklerinin, Vali Toprak geldikten sonra İzmirlileri tahrik edici sert uygulamalarla engellenmeye çalışıldığını söyleyen CHP’li Başkan Aziz Kocaoğlu, "Marjinal gruplardan bahsederek onbinlerce İzmirliyi cezalandırmak, sağlıklı bir yönetim anlayışıyla bağdaşamaz. Demokratik hakkını kullanan hemşehrilerimiz, hiçbir zaman marjinal grupların peşine takılıp vandalizme olanak sağlayacak bir tutum içerisinde olmadı. Dolayısıyla buradaki gerçek amacın sindirmek, baskı altında tutmak ve demokratik hakların kullanılmasını engellemek olduğunu düşünmekteyiz. Bu konuyu da İzmirli hemşehrilerimizin dikkatine sunuyorum. Ayrıca ülkenin en aydınlık, en demokrat kentinin huzurunu bozmak, ortamı germek, hiçbir yetkilinin hakkı değildir. Gerilimden beslenerek, başkalarını suçlayarak hatalı olduğuna inandığımız uygulamaların üstünün örtülmesi mümkün değildir. Bu tür hedef şaşırtma çabalarını İzmirli hemşehrilerimiz çok iyi anlamakta ve değerlendirmektedir" dedi.



YARGIYA BAŞVURACAK

Vali Mustafa Toprak ile komisyon başkan ve üyelerinin "uzlaşmaz" olarak değerlendirdiği tutumu nedeniyle İl Özel İdaresi malları konusunda yargıya gitmekten başka seçeneklerinin kalmadığını da vurgulayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Komisyon kararının tarafımıza iletilmesinden sonra, hakkımız olduğuna inandığımız menkul ve gayrimenkullerle ilgili yargı sürecine başvuracağız. Bütün üyeleri Vali Yardımcısı ve il müdürlerinden oluşan ve bizim sadece ’tek’ oyumuzun bulunduğu komisyonda maalesef yerel yönetimler yok sayılmaktadır. Sayın Vali’nin ’kanunu uyguluyorum’ yaklaşımı, gerçeği yansıtmamaktadır. Kanunda mal dağıtımına tabi olan kurumlar arasında belediyeler de vardır. Dolayısıyla bütün malların yerel yönetimlere verilmesinde yasal hiçbir engel yoktur. Kanunu uyguluyorum demek, bu gerçeğin görülmesini engelleyemez" diye konuştu.



İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın stat ve çöp bertaraf tesisi konusunda yaptığı açıklamaları da eleştiren Başkan Aziz Kocaoğlu, "İzmir’in 1 numaralı atanmış yöneticisinin, kentin bizce de malum bu problemlerinin çözümüne destek olmak yerine buralardan kurumumuzu ve şahsımı yıpratmaya çalışması ayrıca düşündürücüdür. Ne yazık ki bu açıklamalar, ’bir validen daha çok iktidar partisi il yöneticilerinden birine aittir’ izlenimi vermiştir" dedi.

Haberin Devamı