Gazete Vatan Logo

"Yardımlarımız Soma’ya ulaşmadı"

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Soma için toplanan 600 bin liranın AFAD tarafından henüz ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmadığı ortaya çıktı.

Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre Soma'ya yapılacak yardımları organize eden AFAD, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 600 bin liralık yardımınını henüz ihtiyaç sahiplerine ulaştırmadı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Soma’daki 301 madencinin yaşamını yitirdiği facianın ardından şehit ailelerine gönderilen yardımların hâlâ adresine ulaşamadığını anımsatarak, “Biz karınca kararınca her aileye 2 bin Türk lirası yardım etmek üzere AFAD fonuna toplam 602 bin lira yatırdık. Şehit olan kardeşlerimizin ailelerine mektupla bilgi verirken başsağlığı diledik. Ancak hâlâ bu yardımlar ailelere ulaşmadı” dedi. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda önceki akşam verdiği iftar yemeğinde muhtarları ağırlayan Kocaoğlu, “Yetkililer AFAD’a müracaat eden vatandaşlarımıza ‘bütün yardımlar toplandıktan sonra dağıtılacaktır’ demişlerdir. Bunu da takdirlerinize bırakıyorum. Biz yardımımızın bir an önce şehit yakınlarına ulaşmasını istiyoruz” diye konuştu.

Erdoğan’a verilen çek nerede?

Öte yandan, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği önergede AFAD hesabı dışında Soma için bağış toplayan Türkiye Odalar Borsalar Birliği’nin (TOBB) 16 milyon 838 bin 164 liralık bağış çekini geçen günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a teslim ettiğini ancak bu rakamın henüz AFAD hesabına aktarılmadığına dikkat çekti. Özel önergede şu soruları yöneltti: “AFAD bünyesinden toplanan tüm yardımlar ne zaman ve ne şekilde dağıtılacaktır? AFAD dışında firmalar bazında yapılan ayni ve nakdi yardımların denetimleri yapılmakta mıdır? Soma’da ayni ve nakdi yardım yapan bu firmalar hangileridir? Firmalar tarafından Soma’ya yapılan bu yardımlar madencilere ulaşmış mıdır?” diye sordu.

Haberin Devamı