Gazete Vatan Logo

‘Yanılmışım, üzgünüm’

Darbe girişimi soruşturmasının medya ayağında gözaltına alınarak tutuklanan gazeteci Nazlı Ilıcak, “Yanıldığımı, bu yapılanmanın bir örgüt olduğunu 15 Temmuz sonrasında gördüm” dedi.

‘Yanılmışım, üzgünüm’

15 Temmuz Darbe girişimi soruşturmasının medya ayağında tutuklanan Nazlı Ilıcak FETÖ’nün gerçek yüzünü 15 Temmuz’dan sonra gördüğünü belirterek, “Daha önce bilseydim. Ne orada yazardım ne de orada bulunurdum. Bilakis karşısında yer alırdım” dedi. Kendisinin de 28 Şubat mağduru olduğunu söyleyen Ilıcak, 17-25 Aralık darbe girişimi sonrası dindar insanların üzerine insafsızca gidildiği yönünde düşünceye kapıldığını anlattı.

‘28 Şubat mağduruyum’

Gülen yapılanmasının mağdur olmadığını anladığını söyleyen Ilıcak ifadesini şöyle sürdürdü: ”Ben de şu anda özellikle darbe yapılması, darbe esnasında Genelkurmay Başkanı’na darbeye katılanların Fethullah Gülen ile ilgili görüştürme teklifleri, darbeye karışanlardan çıkan birer dolarlık banknotlar, darbeye karışanların koşulsuz polise ve vatandaşa ateş talimatı vermesi ve meclisin bombalanması gibi hususları gördüğümde, bu insanların aslında mağdur olmadığını anladım. Yanıldığımı düşünüyorum. Bu yapının aslında dindar bir yapı olmadığını, mazlum bir yapı olmayıp, örgütsel bir yapılanma olduğunu yeni anladığım için üzgünüm.”

Haberin Devamı

‘Karşısında olurdum’

“Ben işimden atılınca nafakamı kazanmak için Bugün TV’de programlara başladım. Sonrasında Can Erzincan TV’de devam ettim. Bu kuruluşların bir örgütün hedefi doğrultusunda hareket ettiğinden haberim yoktu. Bunları benim bilmem mümkün değildir. Yanıldığımı, bu yapılanmanın bir örgüt olduğunu 15 Temmuz sonrasında gördüm. Daha önce bilseydim, ne orada yazardım ne de orada bulunurdum. Bilakis karşısında yer alırdım. Ben 40 yıllık gazeteciyim. İyi niyetimin kurbanı oldum.”