Gazete Vatan Logo

‘Yalancısın’ manşeti

New York Times, ABD Başkanı Trump’ın başkanlık görevini devraldığı 20 Ocak’tan bu yana söylediği yalanların listesini çıkardı. Editör Stuart Thompson, “Trump’ın 5 ayda söylediği yalanları tam sayfaya zor sığdırdık” dedi

‘Yalancısın’ manşeti

ABD’de Donald Trump’ın başkanlığına en büyük muhalefeti eden New York Times gazetesi sıra dışı bir manşete imza attı. Tam sayfa verilen haberde ABD Başkanı’nın 5 aylık görev süresi boyunca söylediği ancak doğruluğu tartışılır sözlerini yayınladı. ‘Trump’ın yalanları’ başlığıyla verilen tam sayfalık haberde Trump’ın yüzlerce sözü yer aldı. Haberi hazırlayan editörler Stuart A. Thompson ve David Leonhardt bahsi geçen habere yorum olarak, “Çoğu ABD’li artık Trump’ın yalanlarına alıştı. Bu, günlük hayatın bir parçası haline geldi. Ancak hiç kimse bu duruma duyarsız kalmamalı” diye yazdı. Twitter hesabından da açıklamada bulunan Thompson, paylaşımının altına, “Trump’ın 5 ayda söylediği yalanları tam sayfaya zor sığdırdık” diye yazdı. İşte o haberde yer alan Trump’ın sözlerinden bazıları:

- Eski ABD Başkanı Barack Obama Kenya’da doğdu. Doğum yeri ABD değildir. (Obama, ABD’nin Hawaii eyaletinde doğdu)

- Time dergisine 14-15 kez kapak oldum. Bu bir rekordur. (Sadece 11 kez kapak oldu. Rekor eski ABD Başkanı Richard Nixon’a ait. Nixon, 55 kez kapak oldu)

Haberin Devamı

- Kübalı Amerikalıların yüzde 84’ü bana oy verdi. (Bu konuda tutulmuş hiçbir kayıt yok)

- Meksika sınırına duvar. (Halen böyle bir adım atılmadı)