Gazete Vatan Logo

‘Yalancı’ medyadan gözünü ayıramıyor

Ana akım Amerikan medyasını kendisi hakkında ‘yalan’ haber yapmakla suçlayan ABD Başkanı Trump’ın günün büyük bölümünü, eleştirdiği medya organlarını takip ederek geçirdiği öne sürüldü

‘Yalancı’ medyadan gözünü ayıramıyor

Seçim kampanyası döneminden bu yana kendisine muhalif gazete ve televizyon kanallarını ‘yalan’ haber yapmakla suçlayan ABD Başkanı Donald Trump’ın gözünü ana akım medyadan bir an olsun ayırmadığı iddia edildi.

Associated Press’in (AP) Beyaz Saray kaynaklarına dayandırdığı habere göre Trump, her sabah saat 06.00’dan önce uyanıyor. Beyaz Saray’ın rezidans bölümünde televizyon kanallarını bir süre izleyen Trump, daha sonra Batı Kanadı’na geçerek, ‘halk düşmanı’ ilan ettiği New York Times, Wall Street Journal, Financial Times, Washington Post gibi gazeteleri okuyor. Yardımcıları Trump’a her gün, Breitbart News gibi muhafazakar yayın kuruluşlarından derlenen yazıların bilgisayar çıktılarını da getiriyor.

Habere göre Trump’ın Beyaz Saray’da olduğu zamanlarda tüm televizyonlar sürekli açık tutuluyor. Gün içinde sürekli kablolu TV’de yayınlanan haber programlarını takip eden Trump, izlediği ve okuduğu haberlerle ilgili kişisel Twitter hesabından mesajlar atmayı da ihmal etmiyor.

‘Kontrolden çıktı’

Haberin Devamı

AP, Trump’ın gün boyunca haber kanallarını izlemesinden Beyaz Saray çalışanlarının rahatsız olduğunu, başkanın haberlere erişimi üzerinde kontrol sağlamaya uğraştıklarını yazdı. Trump’ın selefi Barack Obama’nın başkanlığı döneminde Beyaz Saray’da hiç kablolu yayın izlemediği söyleniyordu.

Danışmanı bilim dünyasını şoke etti

Trump’ın ABD Çevre Koruma Ajansı’nın başkanlığına getirdiği Scott Pruitt, son röportajında karbon dioksit salınımının küresel ısınmanın başlıca nedeni olduğuna inanmadığını söyledi. Pruitt CNBC kanalına verdiği demeçte, “Bunu tam olarak bilmiyoruz. Bu konuyu daha fazla tartışmaya ve incelemeye ihtiyacımız var” dedi. Pruitt bilim insanlarının tepkisini çeken bu sözleriyle, Çevre Koruma Ajansı’nın resmi internet sitesinde yer alan ‘Karbon dioksit, iklim değişikliğine neden olan başlıca sera gazıdır” açıklamasıyla da çelişmiş oldu.