Gazete Vatan Logo

‘Yahudiler Trump’ı kontrol ediyor’

Pittsburg’daki sinagogda 11 kişiyi öldürerek ABD tarihinin en kanlı anti semitik saldırısına imza atan Robert Bowers’ın ‘Yahudiler şeytanın çocukları. Trump’ı da kontrol ediyorlar’ dediği ortaya çıktı

‘Yahudiler Trump’ı  kontrol ediyor’

ABD’de 3 gün önce aralarında eski başkanlar ve ünlü isimlerin de bulunduğu kişilere bombalı paketler gönderen ve Trump destekçisi olduğu ortaya çıkan Cesar Altier Sayoc, tüm dünyayı şoke etmişti. Trump’ı babası olarak gördüğünü ve ‘tüm yahudileri bir adaya toplayıp ateşe vermek’ gibi antisemitik (Yahudi karşıtı) sözleri olan Sayoc’un ardından ABD’nin Pensilvanya eyaletindeki Pittsburg’da bulunan Hayat Ağacı Sinagog’unda silahlı saldırı yaşandı. 20 dakika süren saldırıda 11 kişi yaşamını yitirirken, 4’ü polis, 6 kişi de yaralandı. Robert Bowers isimli 46 yaşındaki zanlı yakalandı. Saldırı silahı olarak AR-15 makineli tüfeği kullanan Bowers’ın saldırıyı gerçekleştirmeden yarım saat önce sosyal medyada paylaştığı mesajlar ortaya çıktı.

‘İçeri giriyorum’

Sosyal medyada ‘Yahudiler şeytanın çocuklarıdır. Trump’ı da kontrol ediyorlar’ gibi mesajları olan Bowers’ın, bir gönderisinde, “İbrani Göçmen Yardım Toplumu (HIAS) işgalcileri getirip insanlarımızı öldürmek istiyor. Halkımın katledilmesini oturup izleyemem. İçeri giriyorum” diye yazdığı görüldü. Ancak bir başka gönderisinde ise Trump’a oy vermediğini yazdı. Saldırı esnasında “Tüm yahudiler ölmeli” diye bağıran saldırgan ayrıca; ABD medeni haklar yasalarını ihlal etmek, cinayet ve yaralama olayları, nefret suçlarının da bulunduğu 29 suçtan yargılanacak. Saldırının gerçekleştiği gün sinagogta Şabat Ayini ve ‘bebeğe isim verme’ töreni gerçekleştiriliyordu.

Haberin Devamı

‘Silahlı koruma olmalıydı’

ABD Başkanı Trump ülke tarihinin en kanlı antisemitik saldırısı için ‘İçeride silahlı bir koruma olsaydı durum daha farklı olabilirdi. Sinagoglarda güvenlik olmalı’ dedi. Saldırganın hiç vakit kaybetmeden hızlı bir şekilde idam edilmesi çağrısı yaptı.