Gazete Vatan Logo

'Yabancı müdahale için zemin hazırlıyorlar!'

Venezuela devlet başkanı Nicholas Maduro ülkesindeki şiddet ortamını meşrulaştırmak için uluslararası bir medya kampanyasının yürütüldüğüne dikkat çekerek bu kampanyayı kınadı.

'Yabancı müdahale için zemin hazırlıyorlar!'

Ulusal kurucu meclis için başkanlık komisyonu toplantısına dün telefon ile katılan Başkan Maduro, uluslararası iletişim şirketlerinin Venezuelada olanları manipüle etmek ve yabancıların ülkeye müdahalesini meşrulaştırmak için bir kampanya başlattıklarını söyledi. şöyle devam etti: "Bu faşizmdir, ama bizim de burada kalkanımız, kurucu meclisimiz, kılıcımız ve gerçeğimiz var.

Venezuela Bolivar Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Jose Gregorio Bracho Reyes de geçen hafta basın mensuplarına gönderdiği mektup aracılığıyla Venezuela ve Bolivarcı Devrime karşı bir savaş ilan edildiğini ve bu savaşın ekonomik, finansal, medyatik, diplomatik ve psikolojik olarak pek çok cepheden yürütüldüğünü vurgulamıştı.

İlk toplantı bugün

Öte yandan Venezuelada Başkan Maduronun kurucu meclis ve yani anayasa önerisini tartışmak üzere bugün yerel saatle 08.00-11.00 arasında ilk toplantı yapılacak. Toplantıya muhalefet de resmi olarak davet edilmişti. Ancak Mirado eyalet valisi Henrique Capriles, sağ partilerin oluşturduğu muhalefet koalisyonu Demokratik Birlik Masası'nın (MUD) toplantıya katılmayacağını söyleyerek halkı kurucu meclis ve yeni anayasaya karşı sokağa çağırmıştı.

Haberin Devamı

Nisan ayından itibaren ülkede süren olaylarda 37 kişi yaşamını yitirmiş, yaklaşık 750 kişi de yaralanmıştı.

Protestoların bu hafta da sürmesi bekleniyor.