Gazete Vatan Logo

"Ya silahları gömecekler ya da kendileri gömülecekler"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadelede kararlılık vurgusu yaparak, "Ya silahları gömecekler ya da kendileri gömülecekler" dedi

"Ya silahları gömecekler ya da kendileri gömülecekler"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitinglerde son durağı Sarıyer oldu. Erdoğan Sarıyer'de coşkulu kalabalığa böyle seslendi;

CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK REFORMUNU BENİM MİLLETİM YAPACAK

CHP Kadıköy'den bir grup istifa etti. Neden? Terörle elele, kucak kucağa oldukları için istifa ettiler. Tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan diyemedikleri için istifa etiler. Yarın bu ülkede bir dönüşüm, değişim yaşanacak. Cumhuriyet tarihinin en büyük reformunu benim milletim yapacak. Buna ihtiyacım var. Sizin bu coşkunuz, bu heyecanınız Allah'ın izniyle sandıkta patlatacak. Sarıyer yarın istikbale bir işaret fişeği atacak, ben buna inanıyorum. Komşularıma, Sarıyer'e bu yakışır. 15 Temmuz gecesi FETÖ'cü hainlere dar eden Sarıyer'e böyle bir asil davranış yakışır.

KILIÇDAROĞLU VIP'TA DARBECİLERLE PAZARLIK YAPTI VE KAÇTI

Onlar Cumhurbaşkanı Tarabya'da zannettiler. Marmaris'te zannettiler. Onlar bilmiyorlardı ki, o mağaranın kapısını örümcek örer, siz göremezsiniz. Facetime'dan mesajımı alan milletim meydanlara akın etti. Ya Rab! Beni bu millete hizmetkâr ettin sana hamdolsun. Biz orada iken yanımıza gençler geldi. Dediler ki, "Burada saat 11.15 civarında VIP'ten Kılıçdaroğlu geçti". Ben o tabloyu tam bilmiyordum. Şimdi elimize görüntüler geçti. Saat 11.15 civarında Kemal Kılıçdaroğlu VIP'e geliyor, orada tanklar var. Işıldaklı bir araç Kılıçdaroğlu'na almaya geliyor. Orada pazarlık yapılıyor. Oradan kendi ifadesiyle Bakırköy Belediye Başkanı'nın evine kaçıyor.

KILIÇDAROĞLU AKİL BALİĞ OLMAYAN ÇOCUĞUNU SİGORTALI YAPTI

Haberin Devamı

Bu millet tankların önüne geçti. Tankların altına kendisini attı ve bizim hanım kardeşlerimiz paramparça olma pahasına Vatan Caddesi'nde tankların önünde ezildiler. Niye? Çünkü benim hanım kardeşlerim Nene Hatun'ların torunuydu. Onlar ilhamlarını oradan aldılar. Bu vatanı alamazsınız dediler. Öbür taraftan bakıyorsunzu, bir Sabri kardeşimiz çıkıyor kendini tankın altına atıyor. Bir tank daha geliyor onun da altına atıyor. Şu anda Sabri gazi. Kılıçdaroğlu şimdi 18-25 yaşa "Bunlar çoluk çocuk diyor, parlamentoda ne işi var? Bunlar iki yıl görev yapıp emekli maaşı alacaklar" diyor. Ey Kılıçdaroğlu sen çocuğun akil baliğ olmamışken sigortalı yaptın. 18 yaş cezalandırma, resmen evlilik yaşı oluyor da seçilme hakkını niye vermiyorsun?

Haberin Devamı

TÜRKİYE'Yİ DURAĞAN YAPIYOR! YEMEZLER, YUTMAZLAR BU İŞİ!

Ankara'dakilerin çocukları girecek parlamentoya diyor. Şu anda 5 kişi var Meclis'te gençlerden. Onlar Ankara'dakilerin çocukları mı? İçinde esnaf var. Şimdi devran değişiyor. Yarın bunun kararını verme günüdür. Türkiye tarihinin en önemli kararlarından birini yarın verecek. İnşallah hür irademizle tercihimizi yapacağız. Sandıkları ihmal etmiyoruz, rehavet yok. Anketler gayet iyi ama ne kadar iyi çıkarsa o kadar iyi. Sandıklardan çıkan oy oranı Batı'ya ders olacak. İnşallah bu milletin ayak seslerini duyacaklar. Ekonomiyle geliyoruz. İşte 2,9. Avrupa 1,9. Daha çok şeyler olacak. Battı, bitti, bunların kredi derecelendirme kuruluşları bize ne terbiyesizlikler yaptı. Almanya 4 milyar Avro Yunanistan'a borç veriyor. Türkiye'yi durağan yapıyor, aşağı çekiyor. Yemezler, yutmazlar bu işi

Haberin Devamı

SAAT 8 ÇOK GEÇ. SAAT 6'DA SANDIK BAŞINA GİDECEKSİNİZ

İki kule arasındaki mesafe 2023 metre. Çanakkale'de bir numaralı bu açıklıkta köprüsü oluyor. Yavuz Sultan Selim'i yaptık mı, orayı da yaparız. Osmangazi'yi yaptık mı, orayı da yaparız. Benim dedem Fatih, karadan yürüttü kadırgaları. Biz de denizin altından trenleri yürüttük. Yetmedi otomobilleri yürüttük. Bu milletle alay etmeyin, dalga geçmeyin. Azim, iman öyle bir şey ki, tekeden bile süt çıkartır. Ama Avrupa'lıya sorsan teke nedir diye anlamaz. Sabah ilk işimiz sandık. Aramızda müşahitlik görevi yüklenenler var mı? İlk önce sandığa siz gideceksiniz. Saat 06'00'da en erken siz gideceksiniz. Söylenen saatte gel diyenlerin yerlerine müşahitler görev alacak. Ondan sonra sandıklar 5'te kapanınca ayrılmak yok. Resmi tutanaklar imzalanacak. Resmi imzalı tutanağınızı alacaksınız doğru yetkili yere ulaşacaksınız. Neresi o? Tabii ki partiniz. Burada onlar toplanacak. Böylece herhangi bir kaçamak olmayacak.

YARINKİ SEÇİM SARIYER İÇİN BİR İŞARET FİŞEĞİ OLACAK

Haberin Devamı

Kandil hayır diyor, İmralı hayır diyor. Pensilvanya'daki şarlatan hayır diyor. Söyle bana arkadaşını, söyleyeyim sana kim olduğunu. Kandil hayır derse onlarla beraber hayır demek bizim haddimize mi? Allah göstermesin. Biz onlarla beraber haşrolunamayız. Sevgili peygamberimiz kişi sevdikleriyle beraberdir diyor, olay budur. Bunlar bize düşman. Bunlar milletimizi parçalamak istemediler mi? Milletimizi bölmek, parçalamak isteyenlere yarın bir cevap vermeyecek miyiz? Aman ha! Şurada birkaç saat var. Durmak yok. Kapı kapı dolaşacağız. Telefonlar bu akşam evet için çalışacak. Yarın ben de Tarabya'dan takip edeceğim. Bakalım Sarıyer ne yaptı? Artık Sarıyer değişmesi lazım. Şimdi bir kilit ifade kullanıyorum. Yarınki seçim Sarıyer'de bir işaret fişeği olacaktır. Geleceğe yönelik bir işaret fişeği.

PARLAMENTODAN GEÇERSE BEN BU İDAM KARARINI ONAYLARIM

Yarın pusula gelecek önünüze. Bir ak, diğeri kahverengi. Siz mührü nereye vuracaksınız. Siz 'ak'a vuracaksınız. İşaret fişeğini de buradan atacağız. Sandık sonuçlarının ülkemiz, milletimiz için yepyeni günlerin müjdecisi olacağına inanıyorum. Yarından sonra Türkiye hedeflerine, ideallerine çok daha fazlasıyla kilitlenecek. Eskiden olduğu gibi krizlerle kaoslarla, siyasi krizlerle zaman kaybetmeyeceğiz. O eski günleri tamamen geride bırakacağız. Yarından itibaren artık darbeler, muhtıralar, aba altından siyasetçiye sopa göstermelerine yer yok. Sözün de, kararın da, yetkinin de doğrudan milletin olduğu, sizde olduğu bir dönem başlıyor. Bugün son toplantımız. İnşallah yarın aynı zamanda sizin bu idam kararı diyorsunuz ya, onun da kararının verileceği gündür. Zira ne olacak? Kılıçdaroğlu ben evet derim diyor. Bahçeli ve Yıldırım evet diyor. Bütün bunlar evet dediğine göre parlamentodan geçer de bana gelirse ben bunu onaylarım. Olmadı, meclisten geçmedi. O zaman ne diyorum ki tekrar bir gensoru. Bu gensoruyu size getireceğiz size. Amerika'da idam var. Çin'de var. Körfez ülkelerinde var. İran'ın da var, Rusyası'nda var.

KADERİN ÜSTÜNDE KADER VARDIR! EY BATI SEN BUNDAN ANLAMAZSIN

Bu pazar 15 Temmuz'da 249 kardeşimizi şehit edenlerle hesaplaşma günüdür. Bu Pazar kimi Avrupa ülkelerine ders vereceğimiz gündür. Bu pazar milletimizin vesayet odaklarına karşı zafer günüdür. Bu pazar Türk demokrasisinin şölen günüdür, karar günüdür. Avrupa üzerimize çok geldi. Hollanda'da atlarını, itlerini bizim Hüseyin Kurt kardeşimizin üzerine saldı. Oradaki işçilerimizin üzerine saldılar. Yarın onlara cevap günü. Almanya, Avusturya, Belçika, İsviçre, İsveç'e vereceğiz. Dev bir pankarta benim resmimi koymuşlar, şakağıma silah dayamışlar "Erdoğan'ı vurun"... Ey haddini bilmezler! Biz kefenimizi giyerek yola çıktık. Biz ölümü korkuttuk, ölümden korkmadık. Biz biliyoruz ki kaza ve kader bizim içindir. Biz biliyoruz ki, kaderin üstünde bir kader vardır. Ey Batı sen bundan anlamazsın. Ama biz bunu iyi biliriz.

HADDİNİ BİL HADDİNİ! HADDİNİ BİLMEZSEN PATLATIRLAR ENSENİ

Dün Konya'daydım. Malum bir milletvekili vardı ya CHP'li. Haddini bilmez, kendini bilmez. Samsun'dan çıkacakmış. Haddini bil haddini bilmezsen haddini patlatırlar enseni. Sen kimi denize döküyorsun ya! Bu millet Yunanı denize döktü, sen bu ülkede evet diyeni denize dökeceksin öyle mi? Kim bunlar, bu milletin evlatları. Hala Kılıçdaroğlu bunu kesin ihraç istemiyle gönderebildi mi? Hayır! Çünkü aynı kafa, aynı zihniyet. Baykal, güya tecrübeli bir siyasetçi, sevsinler senin gibi tecrübeyi. O da diyor ki, hayır çıkarsa, çıkmayacağına inanıyor da, o zaman denize dökmüş gibi mutlu olacakmış. Bunlara denecek olan şey yarın akşam sizin cevabınız.

SARIYERLİ KARDEŞLERİMİZ ÜLKELERİNE UZANACAK ELE İZİN VERMEDİ

15 Temmuz gecesi Sarıyer'de hainlerin Borsa İstanbul'a saldırısı var. Sarıyer inançlı, Sarıyer yürüdü. Ben bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizin ailelerine Rabbimden acil sabırlar niyaz ediyorum. 15 Temmuz gecesi Sarıyer gerçekten bir destan yazdı. Darbe haberini alır almaz Sarıyerli vatandaşlarımız sokaklarda, caddelerde toplandı. Milli irade nöbetlerinde Sarıyer meydanı asla boş bırakmadı. Sarıyerli kardeşlerimiz ülkelerine ve devletlerine uzanacak hiçbir ele izin vermeyeceklerini gösterdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ÜMRANİYE KONUŞMASI

Ümraniye'deki metro hatlarına da bir zamanlar CHP'li meclis üyelerinin hayır dediğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Taksim, Gezi alanında bunlar var. Nerede bir terör esiyor, bunlar var" dedi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Ümraniye mitinginde terörle mücadelede kararlılık vurgusu yaparak, terör örgütlerine resti çekti. Erdoğan, "Son 4 yılda bu gerçeği defalarca tecrübe ettik. Bölücü örgütün çukur eylemlerinde yaşadık. Çukurları, hendekleri açtılar mı? Şimdi bu teröristleri açtıkları hendeklere gömüyoruz. 20 ayda yaklaşık 11 bin teröristi etkisiz hale getirdik. Ya silahları gömecekler ya kendileri gömülecekler ya da bu ülkeyi terk edecekler. " ifadelerini kullandı.


İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

"Bir Ümraniye hatırası anlatıyorum. Burada çöplük patladı. 39 vatandaşımız hayatını kaybetti. Zira CHP belediyesinin olduğu yerde bu kirli zihniyet vardı. Başarısız zihniyet vardı. Bu patlamanın olduğu alanda şimdi spor tesisleri var. Ümraniye 15 Temmuz'da 8 şehit veren 120 de gazisi olan bir ilçemiz. Şehitleri ve gazileriyle ilçemiz kendisini ibra etmiştir. İstanbul'un Anadolu yakasındaki en büyük ilçesi olan Ümraniye 700 bin nüfusuyla pekçok ilçemizi geride bırakıyor. Böyle bir ilçenin şanına uygun projeler yakışır. Artık adı 15 Temmuz Şehitler Meydanı olan Ümraniye altındaki otoparkı ile güzel bir eser olacak. Metro hattının da devreye girmesiyle de ilçemizin cazibesi daha da artacak. Bilir misin bu metro hatlarına büyükşehir belediyesinde CHP'nin meclis üyeleri bugün olduğu gibi hayır demişlerdi.

ÜMRANİYE'DE 2B SORUNU ÇÖZÜLDÜ İMARI YIL SONUNDA BİTİYOR

Taksim Gezi alanında bunlar var. Nerede bir terör esiyor bunlar var. Kandil hayır diyor. İmralı hayır diyor. Bir de ortak çalıştıkları Pensilvanya'daki şarlatan da hayır diyor. Söyle bana arkadaşını söyleyeyim sana kim olduğunu? Sevgili peygamberimiz ne diyor: Kişi sevdikleriyle beraber... Kimi seviyorsan onunla beraber haşrolacaksın. Uluslararası Finas Merkezi'ne ev sahipliği yapan Ümraniye eski günlerini geride bırakarak yeni bir geleceğe hızla ilerliyor. 2B kapsamındaki bölgelerin tapu meselesi de çözüldü. Şimdi imar planları yapılıyor. İnşallah bu sene bitiyor. Artık vatandaşlarımız arsalarına evlerini yapabilecekler. Azmin, gayretin, mücadelenin sembolü olan bugünkü Ümraniye'nin ortaya çıkmasında emeği geçenleri başta belediye başkanımız olmak üzere şahsım, milletim adına tebrik ediyorum.

YA SİLAHLARI GÖMECEKLER YA DA KENDİLERİ GÖMÜLECEKLER

Türkiye içeride ve dışarıda tarihinin en önemli mücadelesini veriyor. PKK, FETÖ, DEAŞ'ıyla tüm terör örgütleri üzerimize salınmış durumda. Bunların iplerini ellerinde tutanlar onlar yeterli olmadığından bizzat kendileri devreye giriyor. İşte Avrupa. Almanya, İsviçre, Avusturya, Fransa giriyor mu? Fransa'da seçim var, yatıyorlar kalkıyorlar Erdoğan. Ben seçime girmiyorum ki, benimle ne işiniz var. Artık elhamdülillah Türkçe'yi öğrenmeye başladılar. Son 4 yılda bu gerçeği defalarca tecrübe ettik. Bölücü örgütün çukur eylemlerinde yaşadık. Çukurları, hendekleri açtılar mı? Şimdi bu teröristleri açtıkları hendeklere gömüyoruz. 20 ayda yaklaşık 11 bin teröristi etkisiz hale getirdik. Ya silahları gömecekler ya kendileri gömülecekler ya da bu ülkeyi terk edecekler. 15 Temmuz maskelerin düşüp gerçek yüzlerin ortaya çıktığı bir nokta oldu.

CHP'Lİ OLDUKLARI ORTAYA ÇIKTI

16 Nisan yani yarın akşamdan itibaren Türkiye'ye terbiyesizlik yapanlardan bunun hesabını soracağız. Ümraniye'yi bu coşkuyla gördükçe yarın akşamki neticeyi görür gibiyim. Muhalefet meydanlarda yok. Onlar kahvelerde, hele hele bir de maskeli teröristlerini kahvelere gönderiyorlar, arkadan kendileri gidiyorlar. Okmeydanı'nda benim eski semtimde yaptılar. Sağolsun polisimiz bunları yakaladı. Daha sonra bunların CHP mensubu olduğu ortaya çıkıyor. Bunlar içiçe çalışıyor.

EY SAADET PARTİLİLER BU HALE DÜŞECEK MİYDİNİZ?

Konya'dan bir tanesi çıktı, eğer evet çıkarsa İzmir'den denize dökeceklermiş. Dün Konya'yı gördüm. Konya bir başkaydı. Karşımda 100 bini aşkın insan vardı. Bir şeyi daha üzülerek orada gördüm. Bu adamın, bu milletin evlatlarını denize dökeceğini söyleyen adamı ne yazık ki Saadet Partisi'ne mensup gidip kadınlar ziyaret etti. Ey Saadet Partililer, siz bu duruma düşecek miydiniz?

SEN ANLAMAZSIN BU İŞLERDEN KEMAL! İŞ BİLENİN KILIÇ KUŞATANIN

Bizim 16 Nisan'a, 2019'a çıkacağımızın garantisi var mı? Yeni sisteme göre ilk Cumhurbaşkanı seçimi Kasım 2019'da yapılacak. Tutturmuş ikide bir tek adam, tek adam. Hem parti genel başkanı hem Cumhurbaşkanı olur mu diyor. Gazi Mustafa Kemal CHP'nin genel başkanı mıydı? Aynı zamanda da Cumhurbaşkanı mıydı? İnönü CHP'nin genel başkanı mıydı? Aynı zamanda Cumhurbaşkanı mıydı? Başbakan partisinin genel başkanı mı? Aynı zamanda partisinin genel başkanı mı? Sen anlamazsın bu işlerden Kemal! İş bilenin kılıç kuşananın. Biz onun öğrenip öğrenmeyeceğine bakmayın, biz işimize bakalım.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kartal konuşmasından satır başları:

Kartal bu ne muhteşem tablo. Bu ne güzel tablo. Biz kendi geleceğimiz için bir karar vermenin çabası içindeyken, bakıyoruz ki kimi Avrupa ülkeleri alenen kampanya yürütüyorlar. Size ne ya! Size ne? Avrupa'nın milletvekillerine ne? Parlamentosunun önünde Erdoğan'ın resmi şakağına silah dayatılmış, "Erdoğan'ı öldürün" diyor. Nerede bu? İsviçre Parlamentosu. Allah'ıma hamdolsun, demek onlara dahi bu korkuyu vermişiz. Biz düşmana korku, dosta muhabbet erleriyiz. Bizim farkımız bu. Nerede İsviçre'nin yönetimleri? Niçin bu teröristlere orada haddini bildirmiyor. İşte bunların ne olduğunu anlayın.

PAPA'NIN KARŞISINDA İP GİBİ DİZDİLER NASİHAT ALDILAR

Bakıyoruz AB üyesi ülkeler Vatikan'a gitti. Vatikan'da ne işiniz var? Vatikan AB üyesi mi? Değil. Bunların içinde protestan, ortodoks, ateist var. Bunların hepsi katolik olan Vatikan'a gidiyor? Hepsi diziliyorlar, nasihatlarını aldılar, kuzu kuzu ayrıldılar. Çünkü bunlar tek millet. Bize gelip de şöyle, böyle demesinler. Külahımıza anlatsınlar. 54 yıldır bu ülkeyi oyaladılar. İşte 16 Nisan bunun dönüm noktası olacak. Erdoğan çok sert, evet. Biz kime sert, kime yumuşak davranacağımızı çok iyi biliriz. Ama hiçbir zaman baş eğmeyiz. Bunlara hakikati, doğruları söylediğimiz için rahatsız oluyorlar.

ETA GİBİ SİLAHLARI GÖMMEDİKLERİ SÜRECE HAYAT HAKKI YOK

Avrupa'nın bizimle sorunu halkoylamasındaki tavrı değil. Açtıkları hendeklere, çukurlara bu töristleri gömdük ya! Rahatsızlık buradan geliyor. Yaklaşık 20 ayda yaklaşık 11 bin teröristi etkisiz hale getirdik. O silahlar gömülmediği sürece ETA gibi yapmadığı sürece bu ülkede onlara yaşam hakkı yok. Bayan bakanımızı arabaya mahkum ediyorlar. Oraya toplanmış olan vatandaşlarımızın üzerine atlarını, itlerini salıyorlar. O itler Hüseyin Kurt'umuzun baldırından parça kopardı.

ŞİMDİ BİZE MAHKEMELERE GİTMEYİN DİYE HABER GÖNDERİYORLAR

Şimdi bu işi uluslararası mahkemelere taşımayın diye haber gönderiyorlar. Yaptıklarınız yanınıza kar kalmayacak? Nerede sizin adaletiniz, nerede insan hakları? Araştıracağız, ne gerekiyorsa onu yapacağız. Bunların kimseye söyleyecek sözü kalmadı. Biz demokrasiye yaklaştıkça onlar uzaklaşıyorlar.

BUGÜNÜN HASTA ADAMI KİM BİLİYOR MUSUNUZ? AVRUPA BİRLİĞİ

Bugünkü hasta adam Avrupa Birliği. Ticaret hacmi daralıyor. IMF'ye borcumuz var mı? Yok. Geldik sıfırladık. Ekononmiyle, vizeyle, ticaretle tehdit edenler dönüp kendilerine baksınlar. Türkiye'nin önünde bunlar durabilir. Şu anda biz G-20 ülkesi miyiz? Şimdi hedef ilk 10.

Şarlatan gel buraya, niye gelemiyorsun! Pensilvanya'da sıkıştın kaldın, sıkıysa gel. Aklınızı kiraya vermeyin. Akıl Allah'ın bize bir lütfu. Düşüneceğiz kararımızı da bu yönde vereceğiz.

Yarın akşam Kartal'ı takip edeceğim. Bakalım ne kadar evet çıkacak.

ERDOĞAN'IN TUZLA KONUŞMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı konuşmada, referanduma saatler kala önemli uyarılarda bulundu.

İŞTE AÇIKLAMASINDAN SATIR BAŞLARI:

"Yarın sandıklar bir de evetle patlarsa ne olacağını düşünün. Artık saatleri konuşuyorum. Tüm dostlarımızı, ahbaplarımızı arayacağız. Rehavete yer yok, ihmal yok, sandıklara yükleneceğiz, hafife almayacağız. Çünkü yarın akşam inşallah bu millet kendi bayramını yapacak. 16 Nisan'da 15 Temmuz'da başladığımız işi bitireceğiz. Yarın çok önemli, mutlaka sandığa, ilgili arkadaşlarımız resmi sonuçlar açıklanıncaya kadar takip edecekler. Unutmayın oy namusumuzdur. İnşallah 16 Nisan ile Ak yürüyüşü devam ettirmiş olacaksınız"


"KONTROLLÜ KOLTUĞU ALTINDAN ÇEKİP ALACAKLAR"

Yarın sana öyle bir ders verecek ki , "7 kere bu millet sana olumsuz git dedi, gitmedin ama yarından sonra kontrollü koltuğu altından çekip alacaklar

Yalan makinesi olan Kılıçdaroğlu tutmuyor artık tutmuyor. Ne diyor yine, "Erdoğan bana haber verse 15 Temmuz gecesi havalimanına gelirdim." Ben çağrımı yaptım milletim geldi ama sen gelemedin.

Siz bu kafayı çok iyi tanırsınız, bunların ülkenin hayrına dikilmiş bir tek ağaçları yoktur. Hayır demeyi siyaset sanıyorlar, neye hayır dediklerini bilmedikleri için sürekli saçmalıyorlar. Bunlar dünyanın bir numarası olacak havalimanına da hayır diyorlar. Çanakkale Köprüsü'nün iki kule arası mesafe 2023 metre! Dünyada bu uzunlukta köprü yok. O da bir numara. Biz ilklerin ülkesiyiz. Batı ondan dolayı çıldırıyor.

Anayasa değişikliği milletimize hem kendisinin hem çocuklarının geleceği için çok önemli bir yönetim sistemi teklif ediyor. Buna karşı çıkanlar dikkat ediniz, kendileri hiçbir teklif getirmiyor, sadece 'olmasın, yapılmasın, değişmesin' diyorlar. Siz bu kafayı çok iyi tanırsınız. Bunların ülkenin ve milletin hayrına dikilmiş bir tek ağaçları, üst üste konulmuş iki tuğlaları yoktur. Her şeye karşı çıkmayı, her şeye şimdi olduğu gibi 'hayır' demeyi siyaset sanıyorlar. Neye hayır dediklerini bilmedikleri için de sürekli saçmalıyorlar.