Gazete Vatan Logo

'Ya kan verin ya da kanınızı tuvalete atın'

Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali böyle seslendi...

Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, kan bağışının öneminden bahsederken ''Ya kanınızı bağışlayın ya da o kanı tuvalete atın'' dedi.

THY personelinin "Kolları Sıvadık " sloganıyla başlattığı Kızılay Kan Bağışı kampanyasında ilk kanı THY Genel Müdür Temel Kotil verdi. THY Genel Müdürlük binasında oluşturulan kan verme merkezinde Temel Kotil’den 490 mililitre kan alındı. Kotil, "Her sağlıklı insanın yılda bir kez mutlaka kan vermesi gerekir. Zira vücut o kanı siz verseniz de vermeseniz de yeniliyor" dedi.

Kan bağış kampanyasından önce Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali ile bir basın toplantısı yapan THY Genel Müdürü Kotil, tüm personeli yanlarında iki kişiyle beraber bağış yapmaya çağırdı. Kotil, "Biz THY olarak bugüne kadar birçok kampanyaya ve yardıma katıldık. Ancak şimdi başlattığımız bu kan bağışı kampanyası çok büyük anlam taşımaktadır. Hepimizin veya bir yakınımızın bir gün mutlaka kana ihtiyacı olur. O gün o kanı bulabilmemiz için bugün bu kanı vermemiz gerekir. Biz THY olarak 16 bin kişiyiz. Şimdi buradan çağrı yapıyorum. Tüm personel kan bağışını yaparken yanlarında iki kişiyi daha getirsin. Bu 48 bin kişi yapar" dedi.

"YA KANINIZI BAĞIŞLAYIN YA DA O KANI TUVALETE ATIN"

Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali ise yaptığı konuşmada kendilerine her zaman destek olan THY’ye teşekkür ederken kan bağışı yapmanın faydasını şöyle açıkladı:

"Hatalı bir şey söylersem doktor arkadaşlarım beni bağışlasın. İnsan vücudundaki kan 120 günde bir yenileniyor. Vücut 120 gün sonra, işi biten eski kanı dalak vasıtasıyla emiyor. İlik bu kez yeni kan yapıyor ve kalp vasıtasıyla da tekrar vücuda pompalıyor. İşte dalaktaki o eski kanı da vücuttan tuvalete atıyoruz. İşte burada karar vermemiz lazım. Nasıl olsa kendisini yenileyecek olan o kanı bağışlarsak insanlığa hizmet ederiz. Ama bu bağışı yapmazsak o kan tuvalete atılacaktır."

Daha sonra kan bağışının yapıldığı salona geçen Temel Kotil kan verme süresi içinde yanında yatan ve kan veren iki hostes ve bir de satış müdürlüğü elemanıyla da sohbet etti. Kotil, THY tarafından yapılan ve üzerinde "Kan Bağışı Destekçisi" yazan rozetlerin de kampanya süresince hostesler ve pilotlar tarafından yakalara takılarak, uluslararası alanda da seslerini duyuracaklarını söyledi.

Haberin Devamı