Gazete Vatan Logo

'WSJ namert yayın yapıyor'

Başbakan Erdoğan'dan parti kongresinde sert sözler...

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan Kayseri’de "Rahat ol Türkiyem emin ellerdesin" pankartıyla karşılanırken, Türk Hava Kuvvetleri’ne ait keşif uçağının düşürülmesiyle ilgili haberinden dolayı Amerikan Wall Street gazetesini sert dille eleştirdi. Erdoğan, "Bu gazete, bir siyasi hareket adına hareket eden gazete. Orada başkan Obama’ya karşı takınılan tavır bu. Bu gazetenin burada da uzantıları var. Bizim verdiğimiz teknik bilgilere dayalı değil. Ama oradan bir gazeteden çıkan habere dayalı olarak yayın yapıyorlar. Diyor ki, ’oradaki güvenilir kaynak.’ Dürüstsen ’O güvenilir kaynak kim’ açıkla. Mertlik bunu gerektirir. Namertlik kapı arkasından dolaşmayı gerektirir. Namerdin izinden gidenler de bu yayını yapıyor. Siz kimin yanındasınız ya. Kimin yanındasınız" dedi.

Kadir Has Spor Salonu’nda yapılan Ak Parti Kayseri il kongresinde ’Büyük usta’ sloganı arasında kürsüye çıkan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 14 Ağustos 2001’de millete hizmet yolunda Kayseri’den yola çıktıklarını, Kayseri’nin yoldaş, gönüldaşları olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Kayseri’nin hayır duaları rehberimiz, azığımız oldu. Ahde vefanızdan dolayı sizlere teşekkür ederim’. Ne demiştik yola çıkarken, uzun ince bir yoldayız gidiyoruz gündüz gece. Son nefesimize kadar bu hizmetimiz devam edecektik. Türkiye’ye büyük hizmetler kazandırdık, kazandırmaya devam edeceğiz. Hız kesmeden yapmaya devam edeceğiz. Türkiye’yi daha da büyütmeye devam edeceğiz. Bu ince uzun yolda yürümeye devam edeceğiz. Kayserili bir büyük ustadan, bir sanatçıdan Mimar Sinan’dan ilham aldık. Şimdi ustalık dönemini yaşıyoruz. Ustalık döneminin birinci yılını başarılarla geride bıraktık. Sevdamızı coşkumuzu, umudumuzu hiç azaltmadan, eser üstüne eser koyuyoruz."

"ARAMIZA GİRMEK İSTEYENLER TARİHİN TOKADINI YEMEYE MAHKUMDUR"

Ak Parti’nin gençlerle ve kadınlarla dimdik ayakta olduğunu kaydeden Erdoğan, ’Sizin Ortadoğu da ne işiniz var. Sizin Afganistan’da Lübnan’da Kosova’da ne işiniz var, Sizin Filistin’de, Libya’da, Tunus’ta, Bosna Hersek’te bu kadar ilgileniyor oralara gidip- geliyorsunuz’ diyenler olduğunu belirterek şöyle dedi:

"Biz de onlara, Kayserili Mimar Sinan’ın eserlerini götürdüğü her yere gitmek, onları kucaklaşmak bizim borcumuzun borcudur diyoruz. Biz Mostar Köprüsü Dirina Köprüsü ağlarken, Fatih Sultan Camii oralarda boynu bükük dururken buradan onları seyredemeyiz. İşte onun için Mustafapaşa Camisi’yle Üsküp’te, Mostar’da, Bosna Hersek’teyiz. Bundan dolayı böyle bir ruh köküyle bağlıyız. Onun için eli kolu bağlı duramıyoruz. Biz taaa Karakurum’dayız. Bu milletin kökünde taaa oralar yatıyor. Lafa gelince ’Orhun Anıtları bizim’ diyenler Kararukum nerede bilmez ? AK Parti , ruh kökünün ne olduğunu ortaya koyan iktidardır. Lafla milliyetçilik olmaz. Mimar Sinan geniş coğrafyaya taşıdıysa, bizlerde aynı coğrafyaya barışı, dayanışmayı kardeşlik mesajlarını taşıyoruz. Milliyetçi olduğunu söyleyen MHP’nin iktidar ortağı olduğu dönemdeki ihracat rakamlarını çok çok geride bıraktık. Bire, 8 oranında artırdık. Aradaki engelleri kaldırdık, vizeleri kaldırdık.100 yıldır hasret çektiğimiz kardeşlerimizle kucaklaştık. Tam 1000 yıldır beraber, birbirine kardeş olan bu halkların arasına kukla diktatörler giremez. Şam ile İstanbul’un, Halep’le Kayseri’nin arasına girmek isteyenler tarihin tokadını yemeye mahkumdurlar."

"CHP’NİN HİTLER, MUSSOLİNİ’YE NASIL SELAM GÖNDERİĞİNİ İYİ BİLİRİZ"

Başbakan Erdoğan, Suriye halkını kardeş gördüklerini, kardeşlerin kanı akıtılırken kimsenin kendilerinden sessiz kalmalarını bekleyemeyeceğini vurgulayarak, "Rejim orada kardeşlerimizin kanını dökerken, kimse bizden o rejime karşı bizim sessiz kalmamızı bekleyemez. Biz CHP değiliz. CHP’nin ülkeyi içine nasıl kapattığını, dostlarıyla arasına duvar ördüğünü biz iyi biliriz. CHP’nin Hitler’e Mussolini’ye nasıl selam gönderdiğini iyi biliriz. Dün Hitler’i Mussolini’yi selamlayanlar bugün de Baas rejimini Esad’ı selamlıyorlar. Bu diktatörün arkasında duruyorlar. Geçen söyledim sen Baas partisin misin, CHP misin?. Yerini bil. Son yaşanan olayda parlamentodaki tüm partileri çağırıp, bilgilendirdik" dedi.

"BU ZATIN CİBİLLİYETİNDE BÖYLE BİR ANLAYIŞ VAR"


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bütün parti liderlerini davet ettiklerini, TBMM’de grubu olan 3 siyasi parti liderinin geldiğini, kendilerine teknik bilgi aktardıklarını, Hava Kuvvetleri’nden bir tümgeneralin bilgiler verdiğini, Dışişleri Bakanı’nın o iki gün içinde ne olduğunu ve neler yapıldığını anlattığını söyledi. Erdoğan, konuşmasının bu bölümünde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ağır ifadelerle eleştirerek şöyle dedi:

"Daha sonra ben kendilerine teknik ve diplomaside attığımız adımlar bunlar. ’Soracağınız soru, öneriniz varsa sorun’ dedik. Kılıçdaroğlu, bir soru bile sormadı. Pilotlarımızla ilgili soruları oldu. Bir de yanındaki arkadaşların teknik soruları oldu. ’Başka sorunuz var mı?’ yok. Bu nasıl anlayış? Bu zatın fıtratında, cibilliyetinde böyle bir anlayış var. Dürüst ol. Dürüst. Aksam başka, sabah başka olma. Kültürünün gereğini bil. ’Yarabbi şükürler olsun’ diye dua ediyorum. Böyle bir muhalefet partisi başkanını önümüze koydu. Siyasette iyi ama, Türk demokrasisi için iyi değil. Güçlü bir demokrasi, güçlü liderlerle olur. Türkiye’nin ana muhalefet partisi genel başkanı, korsanlık yapanların, Kayserili Furkan Doğan’ın da şehit olduğu Mavi Marmara gemisi konusunda Kılıçdaroğlu İsrail’in yanında oldu. Biz Mavi Marmaraya müsaade etmezdik. Bunlar gönüllüler, var mı böyle bir hakkın. Siyasetin acemisi. Nerede ne olacak bilmiyor. Akdeniz’de uçağımıza uluslararası sularda saldıran Baas rejiminin değil, Türkiye’nin kendi milletinin yanında yer almalısın., Siriye’nin Baas partisinin yanında değil. Sıcak geçer yol olur. Bunlar yıllardır fare korkusuyla tir tir titrediler. Fare korkusundan uyku bile uyuyamadılar. Herkes duyduklarında gaflet uykusunu üstlerine çektiler. Kılıçdaroğlu, merak etmeyin bu millet farelerden, kemirgenlerden ürkecek değildir. Bu millet, değil fare, üstümüze gelen aslan, kaplan olsa Akif’in dediği gibi cehennem olsa göğsümüzde söndürürüz. Biz böyle milletiz. CHP Genel Başkanı aynı ikircikli tavrı burada, Pınarbaşı’nda da gösterdi. ’O araç niye buraya kadar geldi?’ diye sordu. Güvenlik güçleri o aracı imha etse içinden siviller çıksa, bu kez de ’Yargısız infaz yaptınız’ diye hem hükümeti hem güvenlik güçlerini şikayet edecekti. Bir bakıyorsunuz terörün ağzıyla bir bakıyorsunuz, Türkiye’nin düşmanlarıyla konuşuyor. Böyle acemi bir muhalefet başkanına bir şey demiyorum. Allah CHP seçmenine sabırlar versin."

"ALLAH’IN İZNİYLE BARIŞ KAZANACAK"

Başbakan Erdoğan, terör örgütü PKK’nın ’Zürdüşt’ olduğunu, saf Müslümanlar’ı kandırmaya çalıştığını, terör örgütünün uzantısı olarak faaliyet gösteren partinin, terör örgütünü kınayamadığını söyledi. BDP’yi isim vermeden eleştiren, terör örgütü sayesinde oy aldıklarını belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörizmle sonuç alınamayacağını anlattı. Başbakan Erdoğan, "Allah’ın izniyle, Türkiye’de kardeşlik ve barış kazanacak. Sağduyu kazanacak. Tüm senaryoları boşa çıkartıyoruz, boşa çıkartacağız. El ele, gönül gönüle, 2023 yılı hedeflerine varacağız" dedi.

AMERİKAN GAZETESİNE SERT YANIT

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının son bölümünde Amerika’da yayın yapan Wall Street Journal ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi. Başbakan Erdoğan son günlerde Suriye tarafından uluslararası sularda düşürülen Türk uçağı ile ilgili olarak Wall Street Journal gazetesinin yayın yaptığını hatırlatarak şöyle devam etti:

"Gazete uçağımızın Suriye sınırları içinde vurulduğunu söylüyor. Bizim açıklamalarımızın aksi yönünde yayın yapıyor. Aynı gazete seçimler öncesi yalan bir haber yaptı. Şimdi yine doğru olmayan haberi yayınladılar. Türkiye’deki malum yazılı ve görüntülü medya buna sarıldı. Türk Silahlı Kuvvetlerinin, dışişleri bakanlığımızın yaptığı yayınlara rağmen bunların hiç birinin kıymeti harbiyesi yok. Amerika’daki gazetesinin harbiyesi var. Bu gazete bir siyasi hareket adına hareket eden gazete. Orada başkan Obama’ya karşı takınılan tavır bu. Bu gazetenin burada da uzantıları var. Bizim verdiğimiz teknik bilgilere dayalı değil. Ama oradan bir gazeteden çıkan habere dayalı olarak yayın yapıyorlar. Diyor ki, oradaki güvenilir, kimmiş o kaynak. Dürüstsen o güvenilir kaynak kim açıkla. Mertlik bunu gerektirir. Namertlik, kapı arkasından dolaşmayı gerektirir. Namerdin izinden gidenlerde bu yayını yapıyor. Siz kimin yanındasınız ya. Kimin yanındasınız. Kaç kere açıklama yaptık. Hava sahası ihlalleri olağan hadiselerdir. Suriye’nin helikopterleri bizim hava sahamızı 5 kez ihlal ettiler. Kalkıp ta böyle bir yola mı tevessül ettik. Bizim hava sahamız yüzlerce ihlal edildi. Uyarılar yapılır ya da uçaklarınızla onlara hava sahasını terk ettirirsin.Böyle bir yola tevessül edemezsin. Şu anda uçağımız uluslararası sularda 13. mil açıkta vurulmuş, savrularak onların sularına düşmüştür. Biz, içerde de dışarıda da kimlerle mücadele ediyoruz. Dışarıyla mücadele etmek kolay Asıl zor olan içerdekiyle mücadele etmek. Ben onun için CHP’ye gönül verenlere sesleniyor. Ardından gittiğiniz bu genel başkan bu milletin değerleriyle el el ele omuz omuza değil. İsrail, Baas rejimiyle el ele, omuz omuza. Bunu bilmenizi istiyorum. Biz bütün bu olayların olduğu dönemde usanmadık, yılmadık, koşuyoruz."

Konuşmasının sonunda Ak Partili gençlere hitap eden Erdoğan, "2014 çok önemli, daha çok çalışmalıyız. Durmak yol yola devam" dedi.

Başbakan Erdoğan, Kadir Has Kongre ve Spor merkezinde yaptığı konuşmanın ardından, salonun hemen yanındaki platformda 512 milyarlık 90 eseri Kayseri’ye kazandırdıklarını söyleyip, toplu açılışları yaptı.

Haberin Devamı