Gazete Vatan Logo

'Wikileaks kahramanı' gibi

Müşteriler ‘WikiLeaks kahramanı’ gibi, yorumları anında 10 bin kişiye ulaşıyor...

Cem Boyner, yeni dönemin müşterisini WikiLeaks kahramanına benzeterek, “Bir restoranda müşteri yorumunu sallıyor, anında 10 bin kişinin haberi oluyor. Yukarıdan tanrı rolü oynayarak hayatımızı değiştirebilirler” yorumunu yaptı.

Yeni dönemde müşterileri WikiLeaks kahramanlarına benzeten Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, “Öyle bir çağdayız ki; bir restoranda müşteri yorumunu sallıyor, anında 10 bin kişinin haberi oluyor. Müşterinin yorumu öyle bir uçuyor ki; senin itibarın, stoğun, servisin hiç önemli olmuyor. Çünkü müşterinin merceği altındasın ve her yaptığınız süper olması gerekiyor. Hepsi WikiLeaks kahramanı gibi. Yukarıdan tanrı rolü oynayarak hayatımızı değiştirebilirler” dedi. Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD) tarafından düzenlenen 13. AMPD Zirvesi’nde konuşan Boyner, yabancı bir arkadaşının kullandığı bir deyime de atıfta bulunarak Türkiye’ye “Keyif, buyur, hamdolsun ülkesi” benzetmesi yaptı. Arkadaşının, Türkler’in, Rolls Royce’u olsa da çay bardağında rakı ve yanında beyaz peynir yemesinden, herkesin kapısını açıp içeriye buyur etmesinden ve kıskançlık yapmayıp, ‘hamdolsun’ demesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Türkiye keyif, buyur ve hamdolsun ülkesi” diye konuştu. Birinin neyi eksikse başka yerinin geliştiğini anlatan Boyner, şöyle devam etti:

“Londra’da mağazanız olsa müşterilerinizin yüzde 50-60’ı yabancılardan oluşur. Bir ürün birine uymazsa öbürü alır, Japon’u gelmezse Fransız’ı gelir. Türkiye’de dükkan senin kültürü var. Hepimizin bu dokumuzu kaybetmeden yabancı müşterileri de çekerek büyümemiz lazım.” Kendini 400 yaşında biri olarak nitelendiren Cem Boyner, hayalini de açıklayarak, “Ben 3 darbe, 6 kriz gördüm, başbakanlar, bakanlar asıldı. Bir insanın görmemesi gerektiği kadar çok şey gördük. Bundan sonra herkes sadece kendi hatasını cezasını çeksin istiyorum başka bir faktör işlemesin. Böyle bir ortamda iş yapmak keyif olurdu” diye konuştu.

Tuvaleti rüzgara karşı yapacak halimiz yok

İNTERNET işi ilk çıktığında ‘tüylerim diken diken oldu, şimdi ise bu rüzgardan nasıl yararlanabiliriz?’ diye uğraştığını söyleyen Cem Boyner, “Tuvaleti rüzgara karşı yapacak halimiz yok. Grup olarak internette nasıl satış yaparız diye çalışıyoruz. Burada uğraştığımız taşıma ücretini nasıl aşağı çekeriz, ürün iadesinde ücretini nasıl üstleniriz bunun peşinde koşuyoruz” açıklamasını yaptı.

AVM’lerde cafe’lerin peşine düştük

Eskiden AVM’lerde yer bakarken Vakko, Mudo nerde derdik, bizim sektörden oyuncular isterdik şimdi ise önce lokanta, bar, cafe nerde var diye peşine düştüklerini söyleyen Cem Boyner, “Nişantaşı Beymen açılınca canlandı deniyor ama değil. Beymen’in barutunu orada Brasserie’miz ateşledi. Örneğin Masa olana kadar İstinye Park da İstinye Park değildi. Masa olunca 1-2 ay içinde orası da patladı. Bütün yeni AVM’lerde de sinemaları, gym’leri, cafe’leri kolluyoruz. Gıda katındalar mı bizim yakınımızdalar mı? Bunlar önemli” dedi.

AMPD Zirvesi kapsamında 8 kategoride perakendeciler ve AVM’ler ödüllendirildi. Bu kapsamda Teknosa, YKM, Migros, BİM, Boyner, Optimum Outlet, Kozzy, Malatya Park, Kentpark, Kiğılı, Global Blue ödül alan markalar arasında yer aldı.

Haberin Devamı