Gazete Vatan Logo

‘VIP kulak’ operasyonu

Ünlü işadamları ve gazetecilerin telefonlarını dinleyip özel hayatlarını takip altına alan 44 istihbaratçı hakkında operasyon başlatıldı. Soruşturma dosyasındaki 45’inci şüpheli ise Fethullah Gülen...

‘VIP kulak’ operasyonu

Aralarında birçok ünlü işadamı, gazeteci ve sanatçıyı sahte evrak ve kod isimlerle dinledikleri belirlenen istihbaratçılar hakkında İstanbul Cumhuriyet Basşavcılığı’nca operasyon başlatıldı. İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Hasan Yılmaz’ın talimatı ile harekete geçen İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, önceden adresleri belirlenen şüphelilerin adreslerinde arama ve gözaltı işlemi gerçekleştirdi. Şüphelilerin; aralarında Ali Koç, Ferih Şahenk, Mustafa Süzer, Mehmet Emin Karamehmet gibi işadamları ile Uğur Dündar, Ergün Diler, Mirgün Cabas, Tufan Türenç, Can Dündar ve İsmail Küçükkaya gibi ünlü gazetecilerinde bulunduğu 59 mağduru çeşitli terör örgütleri ve organize suç şebekeleri ile sahte evraklarla ilintilendirip dinledikleri anlaşıldı. Savcılık elde edilen özel hayata ilişkin bilgilerin FETÖ/ PDY’ye aktarıldığı tespit edildi. Soruşturmanın 1 numaralı şüphelisinin FETÖ/PDY lideri Fethullah Gülen olduğu öğrenilirken şüphelilerin gerçekte hiçbir suç örgütü ile irtibatları olmayan ünlü işadamı ve gazetecileri, suç örgütleri ile irtibatı varmış gibi 5 yıl boyunca izledikleri, telefonlarını IMEİ üzerinden sahte isim ile karar almak suretiyle kayıt altına aldıkları ve bunu da söz konusu mağdurları baskı ve etki altına almak amacıyla gerçekleştirdikleri öne sürüldü

Haberin Devamı

16 şüpheli cezaevinde

İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılarından Hasan Yılmaz’ın yürüttüğü soruşturma çerçevesinde 45 şüpheli için adreslerinde arama ve gözaltı kararı çıkarıldı. Savcılığın talimatı ile harekete geçen İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin adreslerinde gözaltı ve arama işlemi gerçekleştirdi. Ali Fuat Yılmazer, Erol Demirhan, Hayati Başdağ ve Mesut Yılmaz gibi eski polis müdürlerinin dosyada şüpheli oldukları fakat aynı dosyada şüpheli olan 16 kişi ile birlikte başka suçlardan halen ceza evinde bulundukları anlaşıldı.

24’ü için yeni operasyon

Öte yandan İstanbul Emniyet Müdürlüğü yasa dışı dinlemelerle ilgili 15 ilde 24 şüphelinin yakalanması için operasyon başlatıldığını açıkladı. Açıklamada “Vip Kulak olarak haberlere konu olan 2007, 2008, 2009 yıllarında ülkemiz ekonomisinde önde gelen iş adamlarının, eğitim dalında yatırımcıların, televizyoncu, gazeteci ve yazarların usulsüz dinlemeleri ile ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca “Silahlı Terör Örgütü Kurma ve Yönetme”, “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma”, “Örgüt Faaliyetleri Kapsamında Resmi Belgede Sahtecilik”, “Görevi Kötüye Kullanma”, “Haberleşmenin Gizliliğini İhlal”, “Kişiler Arasındaki Konuşmaların Dinlenmesi ve Kayda Alınması”, “Özel Hayatın Gizliliğini İhlal” ve “Kişisel Verilerin Kaydedilmesi” suçlarından İstanbul merkez ve 15 farklı ilde eş zamanlı olarak toplam 24 şüphelinin yakalanmasına yönelik operasyon başlatılmıştır.”

Haberin Devamı

İşte 59 mağdur!

2007 ile 2012 yılları arasında telefonları yasa dışı şekilde dinlenen ünlü isimler şunlar: Ferit Şahenk, Yıldırım Ali Koç, Caroline Nicole Koç, Mehmet Emin Karamehmet, Mustafa Süzer, Fevzi Bülent Özaydınlı, Atalay Şahinoğlu, Erol Altaca, Mehmet Yörük, Melih Türker, Ahmet Topsoy, Ali İhsan Karacan, Yener Şenok, Süleyman Kocakaya, Dursun Ali Yılmaz, Memduh Karakullukçu, Sezai Çanakçı, İbrahim Çağlar, İbrahim Özay Şendir, Ömer Lütfi Karagöz, Cemal Tanıl Küçük, İ. Tufan Türenç, Mehmet Murat Yetkin, Zafer Mutlu, Sabri Yılmaz Özdil, Can Dündar, Aslı Aydıntaşbaş, Mehmet Faraç, İsmail Küçükkaya, Mirgün Sırrı Cabas, İsmail Uğur Dündar, İbrahim Yıldız, Amberin Zaman, Şirin Payzın Acet, Nihat Genç, Rasih Yılmaz, Selahattin Sadıkoğlu, Ergün Diler, Cengiz Semercioğlu, Halil Engin Ardıç, Bedri Baykam, İlhami Melih Meriç, Metin Yüksek, Saner Ayar, Recep Tepeli, Nesibe Ruhat Mengi, Bülent Çöltekin, Rıdvan Bıyık, Mustafa Şekeroğlu, Gülden Aydın, Mehmet Nuri Çolakoğlu, Faruk Bildirici, Şükran Suna Vidinli, Arslan Bulut, Özdemir İnce, Mehmet Emin Darendeli, Ahmet Altınel, Hüseyin Özalp, Metin Yavuz Yalçın.

Haberin Devamı