Gazete Vatan Logo

‘Vincimiz zarar görür’ diye cennette işgal önlenemiyor

Antalya’da belediyeler kaçak yapıların yıkılması için ihaleye çıktı, ancak hiçbir ihale firmaların vinçlerini riske atmak istememeleri yüzünden sonuçlanmadı. Yapılar da yükselmeye devam etti

‘Vincimiz zarar görür’ diye cennette işgal önlenemiyor

Serik’te 64 bina

Serik Belediyesi 17 Kasım’da ilçede 64 ruhsatsız binanın yıkımı için ihaleye çıktı. Belediye yıkım için 2015 model, 20 ton kapasiteli ve en az 50 metre serbest yüksekliğe sahip 3 kule vinç istedi. Ancak şartname yüzünden bu ihaleye de kimse katılmadı ve iptal edildi.

Finike; Antik kentte bile var

Finike Belediyesi ise 6 Kasım’da ilçedeki 13 ruhsatsız ve kaçak yapımının yıkılması için ihaleye çıktı. Bu ihaleye de teklif veren çıkmadı. Finike’de yıkılacak yapılar içinde Limyra Antik Kenti ve Sahilkent’te 1’inci derece sit alanında bulunan yapılar da yer alıyor.

Alanya’da 150 bin m2 kaçak

Alanya Belediyesi de ilçedeki 150 bin metrekare kaçak, ruhsat ve eklerine aykırı yapılmış yapıların yıkımı için ihaleye çıktı. Teklif veren olmadı ve planlanan yıkımlar gerçekleşmedi.

Muratpaşa'da yıkamadı

Muratpaşa Belediyesi ise 6 Şubat’ta Şirinyalı Mahallesi’ndeki bir otelin kaçak bölümlerinin yıkımı için ihaleye çıktı. İhale sonuçlanabilse 45 gün içinde yıkım tamamlanacaktı ancak bu ihaleye de katılımcı olmadığı için iptal edildi.

Haberin Devamı

Aksu ve Kepez’de 1500 kaçak

aksu Belediyesi 1105 adet kaçak ve ruhsatsız, Kepez Belediyesi 473 kaçak yapının yıkımı için ihaleye çıktı ancak ihalelere yine teklif veren çıkmadı.

Kaş’ta 1263 kaçak

Kaş Belediyesi, 23 Temmuz’da 1263 kaçak yapının yıkımı için ihaleye çıktı. Ancak ihaleye katılım olmadığı için iptal edildi.

Demre’de Kekova için uğraştı ama

Demre Belediye ise Kekova Adası ve Batıkşehir’e günübirlik tur neknelerinin kalkış noktası olan SİT alanı Üçağız Mahallesi’nde Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu ve İmar Kanunu çerçevesinde yapılacak yıkımlar için ihaleye çıkıldı. Fakat sonucu diğer ihalelerle aynı oldu, istekli olmadığı için iptal edildi.

Manavgat’ta 750 bin m2 kaçak

Manavgat Belediyesi ise 3 Mart’ta ilçede büyük bir temizliğin gerçekleşeceği ruhsatsız ve ruhsata aykırı 747 bin 333 metrekare alana sahip 2131 adet betonarme, demir profil, yığma, ahşap, PVC, prefabrik yapının yıkımı için ihaleye çıktı. İhaleye teklif veren çıkmadı.

Haberin Devamı