Gazete Vatan Logo

‘Villa için valiyi feda ettin’

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın eski İzmir Valisi Cahit Kıraç’ı Urla’da SİT alanına yapılan villaları yıkmak istediği sürgün ettiğini öne sürdü. CHP lideri, Başbakan’ı canlı yayında tartışmaya da davet etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın İşadamı Latif Topbaş’ın ricasıyla Urla’daki vilları kaçak olduğu gerekçesiyle yıkmak isteyen eski İzmir Valisi Cahit Kıraç’ı sürgün ettiğini öne sürdü. Kılıçdaroğlu dün Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Akif Ekici ile Gaziantep ilçelerinin aday tanıtımı toplantısına katıldı.



Başbakan’ın yolsuzluk iddialarına ilişkin tavrını eleştiren CHP lideri şunları söyledi: “Bana ‘darbe yaptılar’ diyor. Gözün kör mü... Yatak odalarında kasalar çıktı milyonlar çıktı gözlerin görmez kulakları duymaz. Son günlerde hırsızlığı savunuyor, bana da laf atıyor. Recep Tayyip Erdoğan, yiğit adam mısın, sözünün arkasında duruyor musun, adam gibi adam mısın... Senin istediğin televizyon kanalında senin istediğin gazetecilerle adam gibi çık hesaplaşalım..”


Başbakan’a “Para merakın nerden geliyor?” diye soran Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Dedim ki ya arkadaş yolsuzluk yapmadan, rüşvet yemeden hesap soracaksan karnının doyması gerekiyorsa ne kadar ihtiyacın var? Bu parayı verelim milletin yakasından düş artık. Urla’da 1. derece sit alanı kazma vursan tarihi eser çıkıyor. Bir müteahhit telefon ediyor Başbakan’a ‘abi’ diyor. ‘Sayın başbakan’ falan değil ‘abi’ diyor. ‘Bu vali var ya vali engel oluyor’ diyor. Ne oldu o vali sürüldü. Adam gibi adamsan valiyi nerden sürdün çık millete anlat. O villaların parasını sen mi ödedin biri mi sana verdi.”

'11 yıl neden tuttun’

Konuşmasının ardından gazetecilerle sohbet eden Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın “Sana pazara kadar süre Mustafa Sarıgül’le ilgili yolsuzluk dosyalarını açıkla. Yoksa ben açıklayacağım” sözlerine şöyle yanıt verdi: “Başbakan şantaj yapmaz şantaj yapıyorsa Başbakan denmez. Yolsuzluk dosyası varsa 11 yıl neden tuttun? Demek ki kendisi suç ortağı. Muhbir olarak karşımıza çıkıyor, muhbir Başbakan portresi ortaya çıktı. Bana süre veriyormuş, ne süresi veriyorsun Başbakan isen çık açıkla. Benimle ilgili iddiada da bulundu. Al dosyaları gel. Hırsızlar cesur olmaz. Hırsızdan adam çıkmaz. Rüşvet ve hırsızlığı savunandan adam olmaz.”

Kılıçdaroğlu, Başbakan’ın TÜSİAD ile ilgili sözlerini ise şöyle değerlendirdi: “Amacını çok aşan bir ifade. Vatanseverlik Erdoğan’ın tekelinde değildir. Vatan hainliği ile suçlanacak biri varsa tüyü bitmemiş yetim hakkı yiyenler vatan hainidir. Rüşvet ve yolsuzluk dosyalarını kapatanlar vatan hainidir.”

Kılıçdaroğlu, yolsuzluk operasyonlarının ardından bakanlar hakkında hazırlanan fezlekelere ilişkinse şunları söyledi: “Fezlekelerin bir an önce parlamentoya gelmesi gerekir. Adalet Bakanlığı nesini inceleyecek yolsuzluk boyutunu görmek için mi zaman harcayacaklar? Seçim sonrasına ertelemeyi düşünüyorlar. Bir an önce gelmesi ve ilgili bakanların da Yüce Divan’a gitmesi gerekiyor. Bazı bakanlar itiraflarına yeni itiraflarını eklerler Erdoğan’ın baş sorumlusu olduğunu söylediler. Paniği de biraz buradan kaynaklı. Havuzlu villa için valiyi feda eden Başbakan olabilir mi? Havuzlu villaya valiyi satacak... Fezlekenin içine bakınca Bekir Bozdağ doğrudan yolsuzluk olayına müdahale ediyor. Ankara’dan talimat geldi diyor. Sağlıklı işleyen demokrasi de ne o müsteşar ne de bakan o koltukta kalamaz.”

Haberin Devamı