Gazete Vatan Logo

‘Vicdanı olanları Gazze için duaya çağırıyorum’

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez vicdanı olan herkesi ve İslam âlemini Kadir Gecesi’nde Gazze halkına dua etmeye çağırdı

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Kadir Gecesi dolayısıyla yayınladığı mesajda, Allah’ın insanlığa hediye ettiği, ruhun aşk ve tevekkülle, kalbin iman ve sabırla dolmasına vesile olan mübarek Ramazan ayının sonlarına yaklaşıldığını belirtti. Ramazan’a en büyük anlamını veren Kadir Gecesi’nin, bugünü yarına bağlayan gece yaşanacağını hatırlatan Görmez şöyle devam etti: “Kadir Gecesi öyle bir gecedir ki, cahiliyenin zilletine gömülmüş zihinlere Rabbini bildirmeye, varoluş amacından kopmuş, nerden gelip nereye gittiğini unutmuş, yolunu şaşırmış insanlığa unuttuklarını hatırlatmaya gelen yüce kitabımız Kuran, Ramazan’ın kalbi olan bu gecede inmeye başlamıştır.

Bütün insanlığa gönderildi

İnsanlar olarak bizi hakka, adalete, ahlak ve fazilete çağıran, insana insan olarak yaşayabilme, toplumlara ise medeniyet seviyesine çıkabilme yolunu açan bu rahmet yüklü kitapla olan bağımızı, akıl ve yürek gücümüzle arttırmamız ve kuvvetlendirmemiz gerekmektedir. Kadir Gecesi’ni değerli kılan bu yüce kitap, ne öylece evin duvarında asılı durmak için ne de sırf mezarlıkta ölülerimizin başında okunup kapatılmak için indirilmiştir. Çünkü o, ayet ayet, üstünde düşünülerek okunmak, öğüt alınmak ve insanın kadrini arttırmak için bütün insanlığa gönderilmiş bir kitaptır. Çünkü o, insanoğluna kâinatı anlamayı ve okumayı öğreten, anlatan, misal veren, öğüt veren, telkin eden yaratılış bilgisinin ders kitabıdır.” Kuran-ı Kerim’den uzak kalınan her anın insanın kâinata, kendine yabancılaştığını, Allah’tan uzaklaştığını kaydeden ve “Bugün onun rahmet yüklü mesajlarını idrak edemediğimiz için Müslümanlar olarak ateş çukurunun etrafında bulunuyoruz” değerlendirmesinde bulunan Görmez şunları kaydetti:

Haberin Devamı

Vahşice bir katliam yaşanıyor

“Kadir Gecesi’nin şuuruna varan her bir Müslüman’ın Fatiha’dan Nas’a kadar her bir ayetle yıkılan bir tarafını onarabilir. Bizler Müslümanlar olarak kitabımızın mesajlarına verdiğimiz değer nispetinde Allah’ın ve meleklerinin bu gece fecre kadar yer yüzüne indirdikleri barış ve esenliğin şuuruna varabiliriz. Bu şuuru hissedebildiğimiz ölçüde İslam’ın ve Müslümanların fecrine yaklaşabiliriz. Unutmayalım ki ümmetin fecrine yakınlığımız, leyle-i kadrin fecrine yakınlığımız kadardır. Kadir Gecesi vesilesiyle bir kez daha vicdanı olan herkese ve âlem-i İslam’a bir çağrıda bulunmak istiyorum. Vicdanını kaybetmiş tüm insanlığın gözü önünde vahşice bir katliamla karşı karşıya kalan mazlum ve mağdur Gazze halkına, masum çocuklara, kadınlara ve insanlara dua ederek Kadir Gecesi’ni ihya etmeye davet ediyorum.”

Haberin Devamı

Bin aydan daha hayırlı gece

KADİR Gecesi, Kuran’ın vahiy yoluyla İslam peygamberi Muhammed’e gönderilmeye başlandığı gecedir. Yüce Rabbimiz “on bir ayın sultanı” mübarek Ramazan ayında, bireysel ve toplumsal yaşantımıza, yani dünya hayatımıza yönelik maddi ve manevi bereketler ihsan ettiği gibi ahiretteki kurtuluşumuza yönelik büyük fırsatlar da bahşetmiştir. Bu fırsatların başında Yüce Allah’ın kendi kitabında “bin aydan daha hayırlı” olarak zikrettiği Kadir Gecesi gelmektedir. Kadir Gecesi ile ilgili Hz. Peygamber şöyle buyurmuştur: “Kadir Gecesi’ni Ramazan’ın son 10 gününün tek gecelerinde arayınız.”

Haberin Devamı