Gazete Vatan Logo

'Vergi indirimleriyle tulumbaya su koyduk'

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'den vergi açıklaması

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, vergi indirimleri ve teşviklerin tulumbaya su koymak gibi olduğunu belirterek, “6 ay boyunca aslında tulumbaya su konuldu. Ciddi manada destekler verildi, faydası da görüldü. Bundan sonra desteklenen bu sektörlerin finans kuruluşlarıyla birlikte yeni finans politikalarıyla yollarına devam etmeleri daha doğru olur. Siz iyileşmiş bir adama hâlâ antibiyotik, ilaç vermeye devam ederseniz o adama iyilik yapmamış olursunuz” dedi.

Fiyatlar değişmiyor

Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) ile biraraya geldiği toplantıda konuşan Ergün, iç piyasayı canlandırmak için bazı sektörlere verilen vergi desteklerine değindi. Ergün, inşaat sektörünün yanı sıra otomotiv, beyaz eşya, mobilya, elektronik gibi sektörleri içine alan düzenlemeyle bu alanlarda istihdam kaybının büyük çapta önlendiğini vurguladı. Tekstilde KDV’de daha önceden bir düzenleme gerçekleştirildiğini anımsatan Ergün, şöyle devam etti:

“Fakat bazen biz şunu görüyoruz; vergi indirimleri tüketiciye fiyatlardaki indirimler olarak yansımıyor. Hemen kısa zaman sonra bu vergi indirimleri kâr marjını artıracak bir unsur olarak değerlendiriliyor. Fiyat hiç değişmiyor. Vergide azalma olduğu halde, fiyatta azalma olmadığını görüyoruz.”

Haberin Devamı