Gazete Vatan Logo

"Vehbi Koç'un vizyonu ile dünya arenasındayız"

Vehbi Koç'u anma töreninde CEO Özaydınlı, "Dünyanın sayılı şirketleri arasına girdik. Daha azimli çalışmanın gerekliliğinin bilinci içindeyiz" dedi

Koç Topluluğu'nun kurucusu Vehbi Koç, ölümünün 10. yılında Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında törenle anıldı. Törende konuşan Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Bülend Özaydınlı, Vehbi Koç'un vizyon sahibi bir lider olduğunu belirterek, sağlam temellere sahip olan Koç Topluluğu'nun 80. yılında daha genç, dinamik ve güçlü olduğunu söyledi.

Vehbi Koç'un temel ilkeleri doğrultusunda çalışmayı sürdürdüklerini, Koç Topluluğu'nun,
kuruluşunun 80. yılında global ölçekte deneyim, bilgi ve mücadele gücüne sahip bir kurum olarak dünya arenasındaki yerini her gün pekiştirdiğini ifade eden Özaydınlı, Topluluğun dünyanın sayılı şirketleri arasına girdiğini söyledi. Özaydınlı, Vehbi Koç'a hitaben "Çalışanlar adına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Şimdi her zamankinden daha dikkatli, daha azimli, daha özverili çalışmanın gerekliliğinin bilinci içinde Türkiye'nin geleceğine olan güvenimiz ile daha gayret göstermeye kararlıyız" dedi.

"Cumhuriyet Çınarı" hep ilklere imza attı
Vehbi Koç, 1901'de Ankara'da doğdu. 1917 yılında Ka-raoğlan Caddesi'nde oturdukları evin altındaki dükkana "Koçzade Hacı Mustafa Rahmi" tabelası koyarak esnaflığa başladı. 1944'te ilk otomobil ticaret şirketi olan Motor Ticaret kuruldu. 1948'de General Electric ortaklığıyla ilk ampul fabrikasını kurdu. 1961'de Aygaz ile Türk halkını tüpgazla tanıştıran Koç, 1966'da ise ilk Türk otomobili Anadol'u yarattı. Tat, Tofaş fabrikası gibi Türk sanayisinin öncü kuruluşlarına imzasını atan Koç, 1984 yılında görevini oğlu Rahmi Koç'a devretti ve zamanın büyük bölümünü vakıf ve hayır işlerine yönlendirdi. Türkiye'nin "Cumhuriyet Çınarı", 25 Şubat 1996 günü yaşama veda etti.

Vehbi Koç' u anma töreninde tüm aile bir aradaydı
Koç Holding CEO'su Bülend Özaydınlı'nın yaptığı konuşma ile başlayan anma töreninde daha sonra dualar okundu. Törene, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ve eşi Caroline Koç, Ömer Koç, Ali Koç, Semahat Arsel, İnan Kıraç, şirketle yöneticileri, aile dostları ve Vehbi Koç'un çalışma arkadaşları katıldı. Vehbi Koç için öğleden sonra Holding'in Nakkaştepe'deki merkezinde Koç Ailesi, dostları ve çalışma arkadaşlarının katılımıyla bir anma duası okundu.

Haberin Devamı