Gazete Vatan Logo
Magazin ‘Vazgeçin artık şu telefondan’

‘Vazgeçin artık şu telefondan’

İngiltere kraliyet ailesinin varislerinden Prens Harry, gençlerin bire bir diyalog kurmak yerine sadece telefonlarıyla ilgilenmelerini eleştirdi. Prens, “Akıllı telefon bağımlılığı psikolojiyi bozuyor” dedi

‘Vazgeçin artık şu telefondan’

İngiltere kraliyet ailesinin beşinci sıradaki varisi Prens Harry, akıllı telefon bağımlılığının insanların psikolojisini bozduğunu, bu nedenle de gençlerin söz konusu cihazları makul seviyelerde kullanması gerektiğini söyledi. Leeds kentinde gerçekleştirilen bir etkinlikte konuşan Prens Harry, gençlere çağrıda bulunurak, “Gün içerisinde durmadan telefonlarınızla ilgileneceğinize başka uğraşlarla meşgul olun. Mesela düşünün. Düşünmek sizi geliştirecektir. Ve insanlarla bire bir diyalog kurun” ifadelerini kullandı.

‘Görüntü kirliliği’

32 yaşındaki Prens, çok fazla telefonla ilgilenmenin psikolojik rahatsızlıklara da neden olacağının altını çizerek, “Telefon bağımlılığı ileriki yıllarda akıl sağlığına zarar verebilir. Performansı daha yüksek insanlar olmak istiyorsanız bu bağımlılığınızdan kurtulun. Ayrıca her saniye telefonla uğraşmak hoş bir görüntü de değil. Görüntü kirliliği” diye konuştu.