Gazete Vatan Logo

‘Vatanınıza hoş geldiniz’

Nadir polisler tarafından “Vatanınıza hoşgeldiniz” diye karşılandı. Polis merkezinde aradığı kız kardeşinin “Yorgun musun?” sorusuna Nadir,”Yürüyerek de olsa ülkeme dönerim. Çok özledim” diye yanıt verdi

‘Vatanınıza hoş geldiniz’

Asil nadir’in tahliye kararının ardından kız kardeşi Bilge Nevzat, Nadir’in birkaç gün içinde Kıbrıs’a gelmesinin beklendiğini belirtip “Yurduna dönmesi onun için önemliydi. Yıllardır savaş veriyoruz. Geçen yıl ölen annemin son dileği buydu. Rahat uyuyacak” dedi. Öte yandan uçaktan inerken polisler tarafından, “Vatanınıza hoşgeldiniz” diye karşılanan Nadir, daha sonra havalimanı polis merkezine götürüldü.

Oldukça moralinin yerinde olduğu öğrenilen Nadir, burada KKTC’de yaşayan kız kardeşi Bilge Nevzat ile iletişime geçti. VATAN’ın ulaştığı bilgiye göre telefonda Nadir’e kız kardeşinin ilk sorduğu, “yorgun musun?” oldu. Nadir ise bu soruyu “yürüyerek de olsa ülkeme dönerim. Çok özledim” diye yanıtladı. Türkiye’de iade prosedürünü tamamlayacak olan Nadir, adli işlemlerinin tamamlanmasının ardından tahliye edildi.