Gazete Vatan Logo

‘Vatandaşımız olamazlar’

Erdoğan, “Terör örgütünün yandaşlarını devre dışı bırakmak için vatandaşlıktan çıkartma dahil gereken tüm önlemleri almakta kararlıyız. Bunlar vatandaşımız dahi olamazlar” dedi

‘Vatandaşımız olamazlar’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Avukatlar Günü nedeniyle yaptığı konuşmada, ABD’de kendisine yönelik protestoda nasıl farklı grupların bir araya geldiğine dikkat çekti ve ‘terör örgütü yandaşlarının’ vatandaşlıktan atılmasının işaretini verdi. Erdoğan, özetle şöyle konuştu:

‘PKK, PYD, paralel...’

“Orası (ABD) özgürlükler ülkesi. Ama kısa süre önce aynı yerde (ABD Başkanı) Obama’ya ölüm tehdidi gönderen birisi 3 yıla mahkum oluyor. Özgürlükler ülkesi ya şu anda içeride. Bizde tweetten filan mahkum olanı görmedim. Sadece olsa olsa tazminat alıyoruz. Son seyahat. Brookings Enstitüsü’nde konuşmam var, malum yapılar gelmiş. 100-150 kişiler. Hayatta bir araya gelemeyecekler orada; PKK, PYD, ASALA, paralel devlet yapılanması ve Atatürkçü Düşünce Kuruluşu da orada. Kimisi YPG’nin paçavrasını sallıyor, paralel yapı temsilcisi orada. Önce hepsi bana saldırıyordu. Biraz sonra Atatürkçü Düşünce Kuruluşu’ndan birileri onlara saldırdı. Onlar birbirine girdi. Öbür tarafta bizi destekleyen bir grup. Bağırdıkları kim Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı. Tablo açık ve net ortada. Kimler, kime, karşı nerede bir araya geliyor?”

Haberin Devamı

“Kuzu postuna bürünmüş sırtlanlar terör örgütüne hizmet ediyorlar. Devletine milletine ihanet eden kimseyi sırtımızda taşımak zorunda değiliz. Şehitlerimiz oluyor. Ciğerimiz dağlanıyor. Gün geliyor bizler de anneler gibi mahzun hale düşüyoruz. Ama şunu biliyoruz bu araziler tapu kadastrosundaki yerler değildir.”

‘30 öldürüyoruz’

“Bu topraklar şüheda kanıyla ıslanınca vatan olur. Belki biz bir ölüyoruz ama en az 10 da, 20 de, 30 da onlardan öldürüyoruz. Bu, bu şekilde devam ediyor. Terör örgütünün yandaşlarını devre dışı bırakmak için vatandaşlıktan çıkartma dahil gereken tüm önlemleri almakta kararlı olmalıyız. Bunlar bizim vatandaşımız dahi olamazlar.”

İlk temas

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’ı kabul etti. Arslan, Erdoğan’a Anayasa Mahkemesi’nin kuruluş yıl dönümü töreni davetiyesini takdim etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AYM’nin Dündar ve Gül’e ilişkin verildiği karara ilişkin, “Anayasa Mahkemesi’nin kararına uymuyorum, saygı da duymuyorum” demişti.

Haberin Devamı

Erdoğan Musevi çiftin nikahına katılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir Musevi çiftin nikah törenine katılarak şahitlik yapacak. Şalom Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İvo Molinas, bir cumhurbaşkanının Musevi cemaatinden birinin nikah törenine katılıp nikah şahitliği yapmasının Cumhuriyet tarihinde bir ilk olduğunu söyledi. İvo Molinas, söz konusu nikah töreninde Türkiye’yi yöneten birinci isim olduğu için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a özel bir dua edileceğini söyledi. Molinas, Türk Musevi nikan törenlerinde cumhurbaşkanının sağlık ve başarısı için dua ettiklerini söyledi.