Gazete Vatan Logo

'Vali Savaş resmi araçlara neden sivil plaka taktırdı?'

CHP lideri seçim yasakları başlamadan hemen önce Nevşehir Valiliği’nin, Başbakan Erdoğan’ın katılacağı açılış için devlet araçlarına sivil plaka takılması talimatı verdiğini açıkladı. Kılıçdaroğlu aynı kamuflajla seçim yasaklarının delinip delinmediğini sordu

‘AKP düşüyor CHP yükseliyor’

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçime 6 gün kala Mersin, Aydın ve Bilecik’te seçmenlerin karşısına çıktı. Kılıçdaroğlu, dünkü mitinglerde iktidara sert sözlerle yüklendi. Aydın’daki mitingde CHP olarak halkın partisi olduklarını, emekten, çalışandan yana olduklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Bakınız bir belge var yayınlanmış, diyor ki, ’Resmi plakalı araçları tahsis edeceksiniz, plakaları sökecek, yerine sivil plaka takacaksınız. Recep Bey’in mitingine gideceksiniz’ diyor. Ne yaparlarsa yapsınlar CHP’nin oyları yükseliyor. AKP’nin oyları düşüyor” dedi.

“Temeli 23 olmayanın geleceği 2023 olamaz” şeklinde bir pankart okuyan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “1920’lerde Samsun’a çıkışla başlayan ulusal bağımsızlık savaşımızda, yiğit insanlar Cumhuriyet’i kurdular ve onlar dediler ki, ’Köylü milletin efendisidir.’ 2011 yılındayız, Allah aşkına, ’Ananı da al git’ dedi köylüye. Biz CHP olarak 1923’ün ruhuna sahibiz. Kuvayi Milliye ruhu var bizde. Yine söylüyoruz köylü milletin efendisidir. Bütün üreticilere sesleniyorum. Recep Tayyip Erdoğan’a 12 Haziran’dan sonra ders verin. Recep Bey’in ezberi bozulacak. Bozulsun mu? Recep Bey’in ezberini bozduk. Kimyasını bozduk. Ağzını da bozduk, artık normal konuşamıyor. Dilinin ucuna gelse diyecek ki, ’İstanbul’un fethini de ben yaptım.’ Sen itiraf etmedin mi, ’Benim bakanlarım yolsuzluk yaptı’ diye? Pamuk, angus başka yerden geliyor. Bu ülkenin ovaları var mı, yaylaları var mı, bereketli yağmurları var mı, yiğit insanları var mı, birileri köşeyi dönsün diye kimse kazanmasın, üretici kazanmasın mı?”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın mitinginde iktidarı Nevşehir Valisi’nin resmi yazısıyla eleştirdi. “Biz devlet mitingi yapmıyoruz” diyen Kılıçdaroğlu, “Bakınız bir belge var yayınlanmış, diyor ki, ‘Resmi plakalı araçları tahsis edeceksiniz, plakaları sökecek, yerine sivil plaka takacaksınız. Recep Bey’in mitingine gideceksiniz’ diyor. Ne yaparlarsa yapsınlar CHP’nin oyları yükseliyor. AKP’nin oyları düşüyor” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun sözünü ettiği “belge”nin Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş’ın araç görevlendirilmesine ilişkin resmi talimat yazısı olduğu ortaya çıktı. 2 Haziran’da başlayan seçim yasaklarından önce kamu araçlarının sivil plaka ile kamufle edildiğinin ortaya çıkması, seçim yasaklarının da aynı uygulama ile delinip delinmediği konusunda soru işareti yarattı.

‘Yardımcı hizmetler için’

Başbakan Erdoğan’ın 25 Mayıs’ta Nevşehir’e gitmesinden önce iki ayrı resmi yazı imzalayan Vali Savaş, toplam 13 kamu aracının sivil plakalarla hazır edilmelerini istedi. Vali Savaş’ın, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Müftülüğü minibüslerinin “arka koltuklarının çıkarılması için talimat vermesi de dikkat çekti. Belgelerden biri 28 Nisan tarihini taşıyor. Erdoğan’ın 25 Mayıs günü Nevşehir’e teşrif ederek çeşitli açılışlarda ve incelemelerde bulunacağı belirtilen yazıda şöyle deniyor:

Koltukları çıkarılsın

“Bu nedenle Sayın Başbakanımızın yardımcı hizmetlerinde kullanılmak üzere, dairenize ait aşağıda plakası, markası, şoför ismi ve cep telefonları yazılı minibüslerin 23 Mayıs 2011 günü saat 16.00’da Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğü’ne ilgili şoförler müracaat ederek sivil plaka takılmak kaydıyla 24 Mayıs 2011 Salı günü saat 10.00’da Valilik önünde araçların her türlü ikmali yapılmış olarak, kılık ve kıyafeti düzgün şoförü ile birlikte hazır bulunmaları uygun görülmüştür. Bilgi ve gereğini önemle arz ederim.”

Vali, 29 Nisan’da ikinci bir yazı daha yazarak Erdoğan’ın Nevşehir’e teşrif edeceğini belirtikten sonra “mahiyetinde bulunan heyetin hizmetlerinde kullanılmak üzere” TÜİK, Defterdarlık, İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğüne ait 6 Renault Megane marka aracın aynı şekilde sivil plaka takılarak hazır edilmesi için talimat veriyor.

Erdoğan açılışlar yapmıştı

Başbakan Erdoğan, 25 Mayıs’ta Nevşehir Şevki Atasagun Devlet Hastanesi’nde düzenlenen törende, bu hastane ile birlikte Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, merkez Atıksu Arıtma Tesisi, Adnan Menderes Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Şehitlik Köprülü Kavşağını, Nevşehir Üniversitesi’ne bağlı TOBB Hacıbektaş Güzel Sanatlar Fakültesi ile Eğitim Fakültesini, Anavos ve Kozaklı ilçelerindeki 2 anaokulunu, Derinkuyu Mehmet Ekmekçi Lisesi Spor Salonu’nu, hayırseverlerce yaptırılan Anavos Kalaba Meliha Hamdi Köroğlu İlköğretim Okulu ile Rasim Üzer İş Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi’ni, Nevşehir-Niğde ve Kırşehir-Nevşehir bölünmüş yollarını, Nevşehir-Ürgüp karayolu birinci kat asfalt onarım ve stabilize çalışmaları ile Derinkuyu Atıksu Arıtma Tesisi’ni toplu olarak açtı.

Başbakan Erdoğan, tesislerin açışını yaptıktan sonra hastanede tedavi gören hastaları ziyaret etti.

2007 seçimlerinde Mersin

AKP % 27.15(4 vekil çıkardı)

CHP % 24.66 (4 vekil çıkardı)

MHP % 30.55 (4 vekil çıkardı)

2011’de 11 vekil seçilecek.

2007 seçimlerinde Aydın

AKP % 29.19 ( 3 vekil çıkardı)

CHP % 24.39 (2 vekil çıkardı)

MHP % 25.89 (3 vekil çıkardı)

2011’de 7 vekil seçilecek.



2007 seçimlerinde Bilecik

AKP % 39.96 (1 vekil çıkardı)

CHP % 23.24 (1 vekil çıkardı)

MHP % 17.88

2011’de 2 vekil seçilecek.


NEVŞEHİR VALİSİNDEN AÇIKLAMA

NEVŞEHİR Valisi Abdurrahman Savaş, 25 Mayıs’ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın halka hitap ettiği Ak Parti mitingine kamu görevlilerinin katılmaları talimatı verdiği ve resmi araçları sivil plakalarla gönderdiği haberleri üzerine yazılı açıklama yaptı. Vali Savaş, görevlendirmenin miting için değil, resmi açılışlar için yapıldığını söyledi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün Aydın mitinginde kouyu gündeme getirmesi ve basında yer alan haberler üzerine Vali Abdurrahman Savaş’ın yaptığı yazılı açıklama şöyle:

"Bazı basın organlarında, Nevşehir Valiliğinin resmi plakalı araçlara sivil plaka taktırtarak mitinge katılma talimatı verdiği iddiaları yer almıştır. Bu iddianın gerçekle ilgisi bulunmamaktadır. Sayın Başbakan’ın ilimizde gerçekleştirdiği miting programı için Valiliğimiz tarafından hiçbir personele katılım talimatı verilmediği gibi hiçbir araç görevlendirilmesi de yapılmamıştır. Araç görevlendirme işlemi Sayın Başbakan; Sayın Bakanlar ve maiyetinde bulunan kamu görevlileri ile güvenlik görevlilerinin ilimizde gerçekleştirilen resmi açılış programı için yapılmıştır. Resmi açılış programı haricinde herhangi bir personel ve araç görevlendirilmesi olmamıştır."

Haberin Devamı