Gazete Vatan Logo

‘Uyum’a denetimli başlangıç

Anaokulu, birinci, beşinci ve dokuzuncu sınıflara başlayanlar için getirilen okula uyum süreci başladı. Bir hafta sürecek ‘uyum’un ilk gününde yurt genelinde binlerce polis, okul önü, çevresi ile servislerde denetim yaptı

‘Uyum’a denetimli başlangıç

Yeni eğitim öğretim döneminde okul öncesi, birinci, beşinci ve dokuzuncu sınıfa başlayan öğrenciler için okula uyum haftası başladı. Milli Eğitim Bakanlığı’nca uygulanan okula uyum haftası, öğrencilerin okul kaygılarını gidermek ve okul ortamını sevdirmek, öğrenme ortamını, öğretmen ve arkadaşlarını tanımalarını sağlamak amacıyla 2006-2007 eğitim öğretim yılından bu yana sürüyor. Okula uyum haftasında “çocuk-aile-öğretmen tanışma”, “okul ve eğitim ortamını tanıma”, “arkadaşlarla oyun oynayarak kaynaşma” gibi etkinlikler düzenlenecek. Uyum haftası, 14 Eylül Cuma sona erecek. İlkokul Öğretmeni Tülay Güç 13 senedir İstanbul Gülbağ Selin Sırrı Tarcan İlkokulunda görev yaptığını dile getirerek, şu önerilerde bulundu söyledi: Çocuklarımız okulun ilk gününde elbette zorluk çekecek. Bu süreçte kapı önlerinde 1-2 hafta bekleyecek olan velilerimiz oluyor. Bu velilerimizden, çocukların okul hayatına alışmaları için bir an önce yalnız bırakmaları gerektiğini tavsiye ediyorum.

İstanbul’da 9500 polis ve 850 ekiple okul denetimi

Haberin Devamı

Uyum haftası kapsamında yurt genelinde denetimler de artırıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından, 2018-2019 eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle kent genelinde tüm okulların çevresinde genel uygulama yapıldı. Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın koordinasyonunda gerçekleştirilen uygulama çerçevesinde, okulların yanı sıra 39 ilçenin giriş ve çıkış noktalarında, vapur iskelelerinde, metro, metrobüs, otobüs ve minibüs durakları ile halkın yoğun olduğu meydanlarda 9 bin 500 polis ve 850 ekibin katılımıyla kontrol ve denetimler yapıldı. Uygulamaya 2 polis helikopteri havadan ve 9 polis botu da denizden destek verdi. Mobil Okul Timleri de okul önlerinde öğrencilerin huzur ve güvenliğini sağlamak için denetimler gerçekleştirdi.
Pompalı bulundu
Bağcılar ve Ataşehir’de Mobil Okul Timleri uyum haftası kapsamında okul önlerinde denetim gerçekleştirdi. Denetim sırasında lüks bir otomobilde ruhsatı başkasına ait pompalı tüfek ve ona ait çok sayıda fişek bulundu.
141 milyon ders kitabı hazır
Milli Eğitim Bakanlığı’nca (MEB), 141 milyon ücretsiz ders kitabının, yeni eğitim öğretim yılının başlayacağı 17 Eylül Pazartesi günü öğrencilere sorunsuz teslim edileceği bildirildi. Teslim edilmesi gereken toplam 141 milyon 505 bin 230 kitaptan 110 milyonunun, 81 ildeki 420 il ve ilçe milli eğitim müdürlüğü depolarına dağıtımı yapıldı. Depolardan okullara dağıtımlar da en kısa sürede tamamlanacak. Tüm ders kitapları, yeni eğitim öğretim yılının başlayacağı 17 Eylül Pazartesi günü okullarda sıraların üzerinde olacak. Öte yandan, 2018-2019 eğitim öğretim yılında okutulacak kitapların tamamına “http://www.eba.gov.tr/ekitap” internet adresinden ulaşılabilecek.
Ulaşım 8 saat ücretsiz
İstanbul Belediyesi Meclisi, okulların açılacağı 17 Eylül Pazartesi toplu ulaşım hizmetinin 06.00 ile 14.00 saatlerinde ücretsiz verilmesini kararlaştırdı.
Öğretmenler onardı
Trabzon’un Arsin ilçesindeki Atayurt Alparslan İlkokulu ve İmam Hatip Ortaokulu’nun Müdürü İsmail Özer ve 8 öğretmen, veliler ve hayırseverlerin maddi desteğiyle 2018-2019 eğitim-öğretim yılı öncesi okullarının boya, temizlik, bakım ve onarımını yapıyor.
İstanbul’da öğretmen eksikliği yok
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı İstanbul’un yeni eğitim-öğretim dönemine hazır olduğunu söyledi. “İstanbul’da çok yoğun bir öğretmen eksikliği hissetmiyoruz. Öğretmen ihtiyacımız büyük oranda tamamlandı” diyen Yazıcı şunları kaydetti: Şu anda 3 milyon 200 bin öğrencimiz, yaklaşık 116 bin derslikte eğitim görüyor. Bu eğitim döneminde yaklaşık 6 bin 900 civarında okulumuz eğitim verecek. Yine ilimizde yaklaşık 163 bin öğretmenimiz görev yapmaktadır.

Haberin Devamı