Gazete Vatan Logo

‘Uygulama 2019, 3 Kasım’

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine değinen Başbakan Binali Yıldırım tarih verdi: Uygulama 2019, 3 Kasım. Cumhurbaşkanımızı tekrar başa getirmek için şimdiden çalışmalara başlamalıyız

‘Uygulama 2019, 3 Kasım’

AK Parti Genel Başkan Vekili ve Başbakan Binali Yıldırım, İzmir ziyareti sırasında AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın düzenlediği bayramlaşma töreninde cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin memleketin ve milletin geleceği için güzel bir iş olduğunu belirterek, “Bu yeni sistem için Cumhurbaşkanımızı inşallah tekrar cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde başa getirmek için şimdiden çalışmalara başlamamız lazım” dedi. Başbakan Yıldırım, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde iki güç bulunduğunu, dolayısıyla kriz ihtimalinin ortadan kalktığını belirterek, şunları kaydetti:

‘Çiçek gibi sistem’

(Nasıl olacak, iki güç olunca kriz daha fazla) diyebilirsiniz. Değil, çünkü ikisinin elindeki güç de aynı. Biri diğerine karşı bir harekete geçerse öbürünün de eşit silahı var tabiri caizse. Dolayısıyla ne yapacaklar, uzlaşacaklar. Uzlaşmaktan başka yolları yok. Öyle birilerinin arkasına saklanıp demokrasiye, mili iradeye ayar vermeye çalışanlar da artık mevta olacak. Sistem bu. Çiçek gibi bir sistem. Hiç merak etmeyin. Memleketin, milletin geleceği için güzel bir iş oldu. Bundan sonra altyapıyı hazırladık, sistemi kurguladık, vatandaşımız da kabul etti. Uygulama ne zaman, 2019, 3 Kasım. Bu yeni sistem için Cumhurbaşkanımızı inşallah tekrar cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde başa getirmek için şimdiden çalışmalara başlamamız lazım. Tekrar ilk günkü heyecan ve gelecek hedefleriyle beraber gayretlerimizi artırarak yola devam ediyoruz.

Haberin Devamı

Şehit ailesine ziyaret

Başbakan Binali Yıldırım, Fırat Kalkanı Harekatı’nda şehit olan Astsubay Üstçavuş Yahya Efiloğlu’nun babaevindeki ailesini ziyaret etti. Basına kapalı ziyarette Yıldırım’a Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, da eşlik etti.

‘Muhalefet partisi’ tanımı kalkacak

Yeni sistemde kuvvetler ayrılığının net olarak tanımlandığını söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, “İktidar partisi” ya da “anamuhalefet partisi” diye tanımlamaların kalkacağını belirtti. Başbakan Yıldırım, bunu “Birinci çoğunluk partisi, ikinci çoğunluk partisi, üçüncü... Bu şekilde partiler olacak. Milletvekilleri tek başına kanun teklifi verecek. Destek toplarsa yasalaştıracak. Yani Meclis daha da güçleniyor” ifadeleriyle açıkladı.

Haberin Devamı