Gazete Vatan Logo

‘Uslansın’ diye ormana bırakılan çocuk bulundu

Japonya’nın Hokkaido Adası’nda anne ve babası tarafından cezalandırılıp ormanda tek başına bırakılan Yamato Tanooka, 6 günün ardından bulundu.

‘Uslansın’ diye ormana bırakılan çocuk bulundu

Kyodo News’in haberine göre, askerler 7 yaşındaki Yamato’yu adanın kuzey kısmındaki dağlık ormanlarda bulunan Şikabe kasabası sınırları içinde askerlerin kullandığı bir barınakta buldu. Barınağın, çocuğun anne babası tarafından bırakıldığı noktadan 5 kilometre uzakta olduğu bildirildi. Söz konusu ormanın ayıların yaşam habitatı arasında olduğu biliniyor.

İyiliği için yapmış

Yamato’nun babası Takayuki Tanooka, Hakodate kentinde oğluna kavuşmasının ardından çocuktan ve kamuoyundan özür diledi. Tanooka, onu başından beri sevgiyle büyüttüklerini söyleyerek, “Olayların bu şekilde gelişeceğini düşünemedim. Bunu oğlumun iyiliği için yapmıştık” dedi. Bulunmasının ardından Tanooka’yı muayene eden doktor, yaptığı basın toplantısında Tanooka’nın ellerinde ve bacaklarındaki çizikler dışında herhangi bir yarası olmadığını, vücudundaki sıvı kaybı nedeniyle şimdilik serumla beslendiğini söyledi.