Gazete Vatan Logo

‘Umuyoruz bu seçimde kedi trafoya girmez’

Köşk adayı belirlemek için turunu sürdüren CHP lideri Kılıçdaroğlu “En büyük arzumuz seçimlerin güvenlik içinde geçmesi. Bu çok önemli” dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçiminde aday belirleme çalışmaları kapsamında dün sırasıyla Türk-İş, DİSK ve KESK’i ziyaret etti. “O koltuğa oturacak kişiyi halk seçecek. Bu nedenle nasıl bir cumhurbaşkanı olmalı ki toplumun her kesimini kucaklamış ve toplumu mutlu kılmış bir kişi olsun” diyen Kılıçdaroğlu, seçiminde sorunsuz olması gerektiğine dikkat çekti. Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

‘Üç aşağı beş yukarı’

“Umuyoruz tabii bu seçimlerde de bir kedi trafoya girmez de bu seçimlere yine şaibe düşmez. En büyük arzumuz o çünkü seçimlerin güvenlik içinde olması, çok çok önemli. Biz seçilecek Cumhurbaşkanı’nın herkes tarafından, ‘işte bu benim Cumhurbaşkanım olabilir’ diyeceği bir kişi olmasını arzu ediyoruz. Türkiye’de bu koşulları taşıyan çok kişi var. Toplumu kutuplaştırmamış, herkesi kucaklamış, bugüne kadar yaptığı çalışmalarla önemli başarılar sağlamış, dünyayı iyi bilen, bilgi birikimi olan elbette insanlarımız var, bu adayları önüne getireceğiz. Cumhurbaşkanı adayının özgürlükten, demokrasiden, hukukun üstünlüğünden, kadın erkek eşitliğinden yana, yurttaşıyla rahatlıkla empati kurabilen, rahatlıkla sokakta yürüyebilen, devletin uyum içinde çalışmasını sağlayan, uluslararası hukuku özümsemiş, bilgi birikimi yeterli bir kişi olmasını üç aşağı beş yukarı belirledik.”

Yalova teşekkürü

Kılıçdaroğlu, Yalova’da seçimi kazanmalarıyla ilgili de, “Oy kullanan bütün yurttaşlarıma teşekkür ediyorum. Başkanımız sadece CHP’lilere değil, bütün Yalovalılara hizmet sunacak” dedi.

Somalı aileleri ziyaret etti

CHP lideri, Başkent Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi altına alınan Somalı ailelerin çocuklarını ziyaret etti. Madenci çocukları 2 yaşındaki Mertcan Cin ve 1,5 yaşındaki Mustafa Aslan’ın tedavileri ile ilgili Mehmet Haberal’dan bilgi alan Kılıçdaroğlu, “Eşim Soma ziyareti sırasında tanışmış. Aileler çocukların tedavileri ile ilgili endişe içinde olduklarını söyleyince burada bakımlarının yapılmasını Haberal sağladı” dedi.

Kılıçdaroğlu’na Oran eleştirisi

CHP’deki son değişikliklerle görevden alınan Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi. Oran, “Kıymetli Yol Arkadaşlarım” hitabıyla başladığı mektubunda, “Tüzüğümüz gereği Sayın Genel Başkanın, PM içerisinde istediği kişilerle birlikte çalışma ve değiştirme hakkı olsa da, görevden alınacak MYK üyelerinin itibar ve kişilik haklarının da gözetilmesi doğru olacaktır. Bu hassasiyetin bundan sonra gösterilmesinin daha yararlı olacağı kanaatindeyim” dedi.

Mansur Yavaş aday olur mu?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayları Mansur Yavaş’ın Hürriyet Gazetesi’ndeki röportajında “Çankaya’ya çatı adayı olmak isetrim” ifadesiyle ilgili soru üzerine, Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Sayın Yavaş, elbette bir değerlendirme yapacaktır. Ben de sabah okudum. İsim bazında şu ana kadar değerlendirme yapmamaya da özen gösteriyoruz. Önce ilkeler üzerinde anlaşma sağlayalım diye temaslarımızı sürdürüyoruz. Önümüzdeki süreç içerisinde sanıyorum biraz daha net görüşler ortaya çıkmış olacak.”

Haberin Devamı