Gazete Vatan Logo

‘Ülkemizi geleceğe taşıyacak adımlar atıyoruz’

FETÖ darbe girişiminin 2’nci yıl dönümünde görüşlerini paylaşan Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, “Hükümetimizin 15 Temmuz sonrası hızla attığı adımlar sayesinde daha güçlü bir Türkiye olarak yolumuza devam ediyoruz” dedi.

‘Ülkemizi geleceğe taşıyacak adımlar atıyoruz’

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili görüşlerini Vatan okurlarıyla paylaştı. Bankacılık sektörü olarak 15 Temmuz sonrası dönemde de, ekonomi yönetiminin hayata geçirdiği reformların uygulanması konusunda kilit rol üstlendiklerini belirten Arslan, şunları söyledi: “Demokrasimize, ekonomimize ve itibarımıza yapılmak istenen hain darbe girişimine karşı halkımızın kahramanlık hikâyeleriyle anılacak tarihi gecenin ikinci yıl dönümündeyiz. Silahlara, tanklara karşı bayrağına sarılan milletimizin direnişi sayesinde 15 Temmuz, Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak tarihe yazıldı. Aziz Türk milleti, vatan sevgisi karşısında hiçbir gücün duramayacağını bir kez daha tüm dünyaya göstermiş oldu.

‘Kilit rol üstlendik’

Bankacılık sektörü olarak ekonomik büyümenin ve istikrarın destekleyicisi olmayı sürdürdüğümüz 15 Temmuz sonrası dönemde de, ekonomi yönetiminin hayata geçirdiği reformların uygulanması konusunda kilit rol üstlendik. Reel sektörü destekleyici, üretim ve ihracatı teşvik edici düzenlemelerle ekonomi üzerindeki olumsuz etkileri minimuma indirmek için çalışmalar yaptık. Sektör olarak, TOBB, TİM gibi kuruluşlarla iş birliği içinde birçok yeniliğe imza attık. Reel sektörü desteklemek ve ekonomiyi canlandırmak amacıyla Nefes Kredisi ve Kredi Garanti Fonu (KGF) teminatlı kredileri hayata geçirdik. Geçtiğimiz günlerde TOBB, Alibaba.com, Vakıfbank ve Halkbank arasında bir protokol imzaladık. KOBİ’lerimizin dijital dönüşümüne katkı sağlamak, yurtdışı pazarlarında yer bulmalarını kolaylaştırmak ve ülke ekonomimize değer katmak amacıyla E-İhracat projesini hayata geçirdik.

Haberin Devamı

Ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürürken 2071 hedeflerine taşıyacak reformların da temellerini atıyoruz. Halkbank olarak, biz de darbe girişimine karşı kendi üzerimize düşen görevi yerine getirerek 15 Temmuz dönemi likidite önlemlerimizi alarak, olağandışı hareketleri takip ettik.

Piyasalarda güven ortamının sağlanması için hayata geçirilen teşvik ve destek paketlerine katkıda bulunduk. Başta ticari bankacılık alanlarında olmak üzere kalkınmanın en önemli bileşenleri olan ihracat, üretim ve istihdam konularında ekonomik seferberliğin destekçisi olduk. İki yıldır hayata geçirilen politikaların uygulanması konusunda özverili çalışmalarımızla, Türkiye’deki yabancı yatırımların devamlılığının sağlanması konusunda önemli rol oynadık.

Haberin Devamı

Şehitlerimizi saygıyla anıyoruz
Adını almaktan gurur duyduğumuz halkımıza layık olmak için Halkbank olarak, ülkemizi ileri taşıyacak projelerin destekçisi ve tamamlayıcısı olmak için çalışıyoruz. 80 yıllık köklü geleneğimize bağlı kalarak başta esnaf ve KOBİ’lerimiz olmak üzere tüm müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik özel çözümler geliştiriyoruz. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle vatan bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz demokrasi şehitlerimizi saygıyla anıyor, gazilerimize sağlıklı ve uzun bir ömür diliyoruz.”