Gazete Vatan Logo

‘Ülke ve bölge imamları’na operasyon!

Fethullah Gülen, Ekrem Dumanlı ve Akın İpek’in de arasında bulunduğu 73 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılan operasyonun FETÖ/PDY’nin ‘ülke ve bölge imamları’ olduğu ileri sürülen tepe yönetimine’ yönelik olduğu öğrenildi

‘Ülke ve bölge imamları’na operasyon!

Türkiye dün güne yeni bir ‘paralel’ operasyonuyla uyandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması ana soruşturması kapsamında, örgütün yönetim kadrosunda yer alan 73 kişiye yönelik gözaltı emri verildiği, bunlardan 5’inin gözaltına alındığı öğrenildi. Operasyonun, FETÖ/PDY’nin “ülke ve bölge imamları” olduğu ileri sürülen “tepe yönetimine” yönelik gerçekleştirildiği belirtildi. Hakkında gözaltı emri verilen şüpheliler arasında Fethullah Gülen de bulunuyor. Başsavcılık tarafından gazetecilere dağıtılan açıklamada soruşturmayla ilgili özetle şu bilgiler verildi:

‘Silahlı terör örgütü’

“Anayasa’yı ihlale teşebbüs, silahlı terör örgütü kurup, yönetmek, hükümeti yıkmaya ve görevini yapmasını engellemeye teşebbüs’ suçlarından Fethullahçı terör örgütlenmesinin yönetim kadrosuna yönelik Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya, Kilis, Rize, Şanlıurfa, Kütahya ve Trabzon’da eş zamanlı operasyon yapıldı. Ankara’da Kazım Avcı, Şanlıurfa’da Cemal Türk, İstanbul’da İlhan İşbilen, Ali Çelik ve Dilaver Azim gözaltına alındı.”

Haberin Devamı

Gülen’in yeğeni de zanlılar arasında

Gözaltına alınan şüphelilerden Kazım Avcı’nın, Fethullah Gülen’in yeğeni ve cemaatin ileri gelen imamlarından biri olduğu öğrenildi. Avcı’nın, cemaatin en mahrem bilgilerine sahip ve konuşması durumunda cemaate en büyük darbeyi vuracak isimlerden olduğu ifade edildi.

‘Paralel’ hastanelere kapatma

Paralel Yapı’nın finans kaynaklarından olduğu iddia edilen İzmir’deki Şifa Üniversitesi’ne bağlı 10 hastane, YÖK’ün kararıyla kapatıldı. Polis eşliğinde hastanelere giden İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, laf konusu kurumların 3 gün içinde kapılacağına dair tebligatı yetkililere bildirdi. Geçtiğimiz günlerde Şifa Üniversitesi’ne düzenlenen operasyonda, tıp eğitimi amaçlı kurulduğu ileri sürülen hastanelerde, ruhsatsız sıhhat hizmeti verildiği tespit edilmişti. Polis, Sağlık Bakanlığı’nın denetiminden “Biz eğitim kuruluşuyuz, siz denetleyemezsiniz” diyerek kaçan bu hastaneleri, YÖK’e bildirmişti. Hastanelerin lisans ve uzmanlık öğrencilerinin eğitimine yönelik olmadığını, yalnızca sıhhat hizmeti sunduğunu belirleyen YÖK, kapatılmalarını istemişti. Amacı dışında yaklaşık 5 yıldır etkinlik gösteren bu hastanelerden, terör örgütü FETÖ’ye milyonlarca lira gelir elde edildiği belirlenmişti.

Haberin Devamı

10 İLDE 73 GÖZALTI KARARI

Şüpheliler arasında Fetullah Gülen, iş adamı Akın İpek, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, eski Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan, Önder Aytaç, Mustafa Özcan, İsmail Büyükçelebi, Alaattin Kaya, Mustafa Yeşil, Tuncay Delibaş, “paralel yapı İç Anadolu bölge eğitim imamı” olduğu ileri sürülen Cemil Koca, Cevdet Türkyol, Ahmet Can, Necdet Başaran, Sait Aksoy, Suat Yıldırım ve Osman Hilmi Özdil de bulunuyor.

43 şüpheli yurt dışında

Savcılık açıklamasında, örgütün yönetiminde yer alanların önemli bir kısmının 25 Aralık 2013’ten itibaren yurt dışına kaçtığı, örgüt liderinin bazı örgüt yöneticileri ile ülke dışında yaşadığının bilindiği ifade edildi. Yurt dışında olan şüpheli sayısını 43 olduğu öğrenildi. Hakkında gözaltı kararı bulunan eski Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı’nın da FETÖ’ye finans desteği sağladığı ve örgütün propagandasını yaptığı iddiasıyla hakkında gözaltı kararı olan Koza Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek’le birlikte Londra’da olduğu iddia ediliyor. Açıklamada, yurt dışına resmi sınır kapıları ve meşru yollardan çıkmayan ve ülke içinde olup olmadığı kesin şekilde tespit edilemeyenler hakkında yakalama emirleri talep edileceği, bu şüphelilerin, makul bir süre arandıktan sonra yakalanamamaları halinde yurt dışına çıktıkları kabul edilerek, haklarında yokluklarında tutuklama kararı isteneceği bildirildi.

Haberin Devamı

Eski vekil de gözaltına alındı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin sabah erken saatlerde düzenlediği operasyonda AK Parti İzmir Eski Milletvekili İlhan İşbilen gözaltına alındı. İşbilen gazetecilerin “Neden gözaltına alındınız” sorusuna “Klasik sorular bunlar. Biraz başka soru sorun” yanıtını verdi.

Haberin Devamı