Gazete Vatan Logo

‘Ufku dolanlar bizden ayrılabilir’

Kılıçdaroğlu: "Şu da bir gerçek, 'ağaç budandıkça güçlenir'. O nedenle ufku dolanlar bizden ayrılabilir"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV'de katıldığı programda, CHP'de ulusalcı kanadın tasfiye edilip edilmediğine ilişkin soru üzerine, şunları söyledi:

'Düşünce kuruluşu değil!'

“Ulusalcılığı belli bir kesimin tekeline vermek gibi bir lüksümüz yok. Hepimiz ulusalcıyız. CHP bir kişinin partisi değildir. CHP halkın partisidir. Hiçbir koltuk hiç kimsenin de malı değildir. Kişilere bağlı olarak olayları götürmek doğru değildir. Şu da bir gerçek, 'ağaç budandıkça güçlenir'. O nedenle ufku dolanlar bizden ayrılabilirler. Ama biz çağdaş uygarlık yolunda yolumuza devam edeceğiz. Kurultay'da 'Bugüne kadar çıtayı aşanlar oldu ama hiçbir şey yapmadım, kurultaydan yetki istiyorum, bundan sonra izin vermeyeceğim' dedim. Kurultay da yetkiyi verdi. Bundan sonra izin vermeyeceğim. CHP bir düşünce kuruluşu değildir. Başlangıçta oturur tartışırız kendi aramızda. Sonunda karar alınırsa bir partili onu sonuna kadar artık savunur. Partinin kurallarına uymazsanız, dışına çıkar, istediğinizi söylersiniz."

Haberin Devamı

'O yemek helal değil'

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'yla ilgili şöyle konuştu: Saygınlıkla alakası yok. Yoksul halkın ödediği vergilerle saray yaparsanız saygın değil komik olursunuz. Vergiler sosyal devlet içindir. Siz kendinize saray yapamazsınız. Oraya gitmeyin, kirlenmeyin' dedim. Orada muharrem ayı dolayısıyla bir yemek verdi. Bazıları gittiler. Bürokrat olsa anlarım. Ama sanatçı, sivil toplum kuruluşu yöneticisi, belli inanç grupları giderse yedikleri yemek helal değildir."