Gazete Vatan Logo

'Uçan sadece 2 imam hatipli var'

THY Genel Müdürü Kotil, VATAN'ın THY personeli ve kurumların şikayetlerini dile getirdiği haberindeki suçlamaları yanıtladı

Türk Hava Yolları, son dönemde önce rötarları, sonra yönetim anlayışı, ardından da personelinin durumuyla gündeme geldi ve çok eleştirildi.

VATAN, Türk Hava Yollarına yöneltilen eleştirileri, hem şirketin içindeki iki deneyimli pilotun hem de THY'nin birlikte çalıştığı sendika ve kuruluşların temsilcilerinin ifadeleriyle sayfalarına taşıdı. Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, şirkete ve kendilerine yöneltilen tüm eleştirilere yanıt verdi. Sorunun kendilerini arılatamamalarından kaynaklandığını söyledi. İşte Kotil ve Genel Müdürvekili İsmail Demirin kendilerine dönük eleştirilerle ilgili savunması:

* İmam hatipli kadrolaşması: THY'de görev yapan îmanı hatipli sayısı 24. Toplam 12 bin 272 çalışandan 24'ü imam hatip mezunu. Bunlardan 2 tanesi kabin memuru, 12'si rezervasyonda, 8 tanesi yolcu hizmetlerinde, 2 tanesi ise dış hizmette çalışıyor. Kabin memurlardan bir tanesi Haziran ayı sonunda işe alındı.

* Telsizden ezan dinletilmesi: Bunun yapılması mümkün değil. Zaten kuleler bizim değil, Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin. DHMİ üe THY'nin yolları 1960'lı yularda ayrıldı. Telsizle cuma namazı uyarısı yapılıp ezan dinletilemez.

* Atatürk rozetinin çıkarılması: THY, 1933 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kuruldu. Hosteslere kesinlikle Atatürk rozetlerinin çıkarılması yönünde mesaj vermedik.

* Gülen'in okullarının olduğu yerlere hat açılması: Uçuş noktaları seçiminde hiçbir tenkiti kabul etmiyorum. Yeni hatların doluluk oranı yüzde 50. Biz ortalamalara bakarız. Havacılıkta tekil örneklerden yola çıkarak, sistemi terbiye etmeyiz. Tarihe not düştük. Önümüzdeki yıllarda da yeni hatlar gelecek. Eleştirilen Yemen Sanaa'nın, Haziran doluluk oranı yüzde 31.9, Mayıs ayı ise yüzde 33.5.

1 Temmuz'daki uçuşta uçağımız 56 yolcuyla gidip, 49 yolcuyla döndü. 29 Temmuz' da 69 yolcuyla gidip, 69 yolcuyla döndü. 102 kişilik bu uçaktaki doluluk yüzde 67 idi.

* Gereksiz açılan hatlar: "2006 yılındaki 24 yeni dış hat hedefimize ulaştık. Dünyanın 103 noktasına uçuş yapıyoruz. Şu anda Avrupa'daki büyük havayolları, genelde küçülme trendi içerisinde. Biz büyümek istiyoruz. Önce küçük bir dükkan açıp, sonra oraları mağaza haline getiririz. THY, 24 yeni dış hat açarak 2006 yılında bir rekor kırmıştır. Bu bir dünya rekorudur. Bir daha kimsenin kırabileceğini sanmıyorum. Cironun yüzde 5'i kadar bir kâr hedefimiz var. Yapılacak bir hata yüzde 5 kârımızı götürür. Yönetim Kurulu da, bu yetkiyi bana verdi.

İçki servisi yapmayan yok
* Steward'ların içki servisi
yapmaması:
Kabin ekibini imtihanla alıp eğitiyoruz. Bunun içinde, yüzme, ikram, makyaj eğitimi var. Bunları geçtikten sonra alırız. Bütün bunlardan sonra, 'ben içki ikram etmiyorum' diyebileceklerini aklım almıyor. Bunu araştırdık. Teftişe verdik. Böyle bir olay yok. Sayın bakanımızın da dediği budur. Bu şirkette ben bunu ikram etmeyeceğim diyen kimse yok... Varsa çıksın ortaya. Disiplin soruşturması ile işlem yaptırayım.

Yandaşımı almadım almam
* Personelin zorla emekli edilmesi:
"400 kişi emekli ettik. Bunlar, şirket operasyonu ve ticaret çıkarı için daha öz önemli olarak gördüğümüz kişilerdi. Benim şoförümde emekli edildi. Profesör maaşı alıyordu. Şu anda şoförlüğümü dışarıdan taşeron firma şoförü yapıyor. Böyle yapmasak kâr edemezdik ve bilet fiyatları bu kadar ucuz olmazdı. Pilot ve müdür emekli etmedik. Emekli seçerken de belirli objektif kriterler seçtik. Yaş kriteri gibi. Tümüyle adil davranıldı. Ben Genel Müdür olarak kendi yandaşımı almadım, almam da. Emekli olan teknisyen unvanını taşıyan kişi sayısı 75 ve bunların hepsi de uçak teknisyeni değil."

Elemanı KPSS ile alıyoruz
* Kıdemli personelin yerine "imam" alınması:

Çağrı merkezinin 200 olan personel sayısını 500'e çıkarttık. Trafiğin 400 olan personeline, 200 kişi eklendi. Buralara alım KPSS ile yapıldı. Eleman alımında dil, bizim için olmazsa olmaz. Dil imtihanını son 2-3 yıldır, üniversitelere yaptırıyoruz. Bu yıl Marmara Üniversitesi yaptı. Psikolojik testler yapılıyor. Bunları da şirketlere yaptırıyoruz. Ondan sonra mülakat yapıyoruz. Kurumsal yaklaşımla eleman alıyoruz. THY Teknik'te toplam 2.412 kişi çalışıyor. Bunlar teknik liselerden alınıyor. Bu yıl Ocak'tan beri 70 teknisyen alındı. 120 tane daha sırada.

Haberin Devamı