Gazete Vatan Logo

‘Uçan balon’ evin duvarlarını uçurdu!

Hatay’da bir evde uçan balondan sızan helyum gazının patlaması nedeniyle dairenin PVC kaplı bir duvarı yıkıldı, olayda büyük panik yaşandı.

‘Uçan balon’ evin duvarlarını uçurdu!

Hatay’ın Defne ilçesi Turunçlu Mahallesi’nde Yaşar Dağlı Apartmanı’nın birinci katında şiddetli bir patlama duyuldu. Patlama sesi duyulmasının ardından büyük panik yaşayan çevredeki vatandaşlar durumu polise bildirdi. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü(AFAD)ekibi sevk edildi. Ekiplerin yaptığı incelemede, evde bulunan uçan balondan sızan helyum gazının, ocak tüpünün yakılması nedeniyle büyük gürültüyle patladığı ve dairenin PVC kaplı bir duvarının yıkıldığı belirlendi.

Söz konusu dairede kiracı olarak kalan aileden D.T’nin, harçlığını kazanmak için uçan balon sattığı ve elinde kalanları evine getirdiği öğrenildi. Bu arada, patlamanın yaşandığı eve 15 gün önce taşınan aileye aynı apartmandaki komşuları tepki gösterdi. Komşular polis ekipleri tarafından sakinleştirildi.

Apartman sakinlerinden Cüneyt Mansur, binada büyük bir panik yaşandığını belirterek, “Aşağı indiğimde araçtan el feneri alıp arka tarafa baktım, iki odanın duvarı patlamış. Helyum gazı kokusu aldım. Kiracıya ‘Ne yapıyorsunuz?’ diye sordum, ‘Ölüyorduk’ diye sinirle cevap verdi” dedi.

Haberin Devamı