Gazete Vatan Logo

'Üç de yetmez dört yapın'

Başbakan üç çocuk hedefinde çıtayı yükseltti

Erdoğan Denizli’de sohbet ettiği kadınlara “Üç de yetmez” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Denizli ziyaretinin ikinci gününde Sarayköy ve Tavas ilçelerindeki açılış törenlerinde konuştu.

Sarayköy’de konuşmasının ardından kürsüden inen Başbakan Erdoğan, kendisini alkışlayan kadınların bulunduğu bölüme yaklaşarak bir süre sohbet etti. Daha önce dile getirdiği “3 çocuk” ta çıtayı yükselten Erdoğan “üç yetmez dört çocuk yapın” dedi.

Konuşmalarında AK Parti iktidarının ekonomik başarılarını ayrıntılarla anlatan Başbakan Erdoğan bugün açıklayacağı demokratikleşme paketine de değindi.

Erdoğan, şöyle konuştu: “Yarın (bugün) tüm Türkiye’yi hatta bölgemizi yakından ilgilendiren tarihi bir gelişmeyi kamuoyuna duyuracağız. Yeni demokratikleşme paketini açıklayacağız, yeni hak ve özgürlükleri teminat altına alacağız. 11 yıldır yaptığımız reformlara devam edeceğiz. Paketle Türkiye’yi ağırlıklarından prangalarından kurtaracağız.”

İlk değil son da değil

Başbakan Erdoğan hükümetinin reformları süreceğinin de altını çizdi:

“Bu ilk değil son da olmayacak. Şartlar, imkanlar geliştikçe, Türkiye büyüdükçe reformlarımızı yapmaya, adımları atmaya kararlılıkla devam edeceğiz. Reformlarımız hayata tek tek geçince Türkiye güç kazanacak. Ekonomi ve demokrasi sınıf atlayacak. Barış içinde, kardeşlik içinde Türkiye daha cesur, daha hızlı adımlarla büyüyecek. Bu paketin de hayırlı olmasını diliyorum.”

’Ana muhalefet genel müdürü’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Tekirdağ’da hayvancılıkla ilgili eleştirilerine de yanıt veren Erdoğan, “Ana muhalefetin genel müdürü, Tekirdağ’da “hayvan ithal ediyorlar’ diyor. Biz artık hayvan ithalini bitirdik. Dünyadan haberi yok. Bu kurban bayramında kendi yetiştirdiğimiz hayvanları kurban edeceğiz. Zaten kurban nedir desen anlamaz onu da bilmez. Sadece etten niye bahsediyorsun. Etin çeşitleri var. Bunları da öğren. Bunların hepsini bilmen lazım. Ortalama fiyatları asgarisi yüksek fiyatları var. Bunları da bilmen lazım. Hayvancılıkta hedefimiz yeniden ihraç eden ülke haline geleceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı