Gazete Vatan Logo

‘Tuvalet temizlemeyi bırakıp evinize dönün’

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ekonomik kriz nedeniyle ülkeyi terk eden vatandaşlarına geri dönmeleri çağrısında bulundu.

‘Tuvalet temizlemeyi bırakıp evinize dönün’

Televizyondan canlı yayınlanan konuşmasında, göç krizinden bölgedeki ‘sağcı hükümetleri’ sorumlu tutan Maduro, “Muhalefet ülkeyi terk edin çağrısı yapıyor. Ve bazı ülkelerdeki sağcı hükümetler de onlara ‘gelin’ diyor. Şimdi de göçmenler ‘Bize zulmediyorlar. Bize ayrımcılık yapıyorlar’ diye şikayet ediyor. Çoğu buradaki evlerini ve arabalarını sattı, gidip Kolombiya’nın bazı bölgelerinde ekonomik köle oldu” diye konuştu. Maduro konuşmasının sonunda ülkeyi terk eden vatandaşlarına seslenerek, “Yurt dışında tuvalet temizlemeyi bırakın, gelip vatanınızda yaşayın” diye konuştu.

Enflasyonun yüzde 83 bine ulaştığı Venezuela’da, krizden kaçıp komşu ülkelere sığınanların sayısı 2 milyonu aştı. Göç edenlerin çoğu komşu ülke Kolombiya’ya giderken geri kalanı da kıtadaki diğer ülkelere dağıldı. 200 bin kişi ise İspanya’ya gitti.

Fiyatlar artıyor

Ulusal Meclis’in iddialarına göre fiyatlar ortalama her 26 günde bir ikiye katlanıyor. Bu yüzden halk gıda ve hijyen malzemesi gibi günlük ihtiyaçları almakta dahi zorlanıyor. Bir fincan kahve gibi ucuz ürünler bile 2.5 milyon Bolivar ettiği için son dönemde nakitle ödeme yapmak zorlaştı.

Haberin Devamı