Gazete Vatan Logo

‘Tuvalet kokuyorsa uçağı kaldırmayın’

THY Genel Müdürü Kotil, tuvaletlerle ilgili şikayetlerin artması üzerine bir mail ile kabin amirlerine uçağı kaldırmama yetkisi verdi.

Türk Hava Yolları’na ait bazı uçaklarda tuvaletlerden kabine kötü koku yayıldığını ve bunun kronik hale geldiğini söyleyen Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil duruma el koydu. Personeline bu konuyla ilgili mail gönderen Kotil, çalışanlarına temizlik konusunda tam yetki verdi. İşte o mail;

- Bu sabah beni Sportaccord’un başkanı M. L. Vizer ziyaret etti. Sn. Vizer aynı zamanda Dünya Judo Federasyon başkanıdır. THY konusundaki kanaatlerini sordum, birçok övücü ifadeden sonra ekiplerin (yerde ve havadaki) İngilizcedeki yetersizliği ve uçaklıkların kirliliğini dillendirdi. Arkadaşlar bu iki konuda yetersiz olduğumuzu hepimiz biliyoruz. İngilizce konusunu büyüyen bir havayolunun zorlukları ile açıkladım, fakat temizlik konusunda yerin dibine girdim.

- Öğleden sonra toplantı için Ankara’ya gittim ve 19:30, TK2169 uçağı ile İstanbul’a döndüm. Uçağa girince ön tuvaletten gelen bir ağır bir koku ile karşılaştım ve uçağın business koltuklarına oturmak imkânsızdı. Tuvalete kontrole gittim, uçak eski B737-800 fakat tuvalet yenilenmiş ve kabin amiri arkadaşımız tuvalete koku sıktık fakat bir iyileşme olmadığını söyledi. Yanımda tekrar sıktı, kötü koku bana mısın demedi. Anlaşılan bu tuvalet bir haftadır temizlenmemiş.

Haberin Devamı

- Bu problemi çözeceğiz. Kabin amiri çalışma arkadaşlarım; teslim aldığınız uçak sizce temiz değilse, dünyanın neresinde, hangi havalimanında bulunursanız bulunun yolcu kabul etmeyeceksiniz. Temizlik konusunda sizin kararınız benim kararımdır. Uçak yeniden temizlenene kadar uçağı ground edin ve beni arayın. Telefonum yoktu, arayamadım demeyin.