Gazete Vatan Logo

‘Türklük davasına kaça ihanet ettin’

‘Türklük davasına kaça ihanet ettin’

Türkeş’e MHP’den sert tepkiler geldi. Çetin, “Türklük davasına kaça ihanet ettin” derken, Vural “Davutoğlu’nun yaptığı kumpastır” diye konuştu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin yaptığı yazılı açıklamada Türkeş’i sert ifadelerle eleştirdi:

“MHP’nin ileri sürdüğü dört şarta burun kıvıran AKP, MHP’nin içine arka kapıdan sızarak devşirdiği isimden koalisyon sözünü çok önceden almıştır. Böylesine kirlenmiş bir yapıyla ve üstelik bölücü ortaklarına rağmen gizlice görüşerek ahlaksız tekliflerini kabul eden Tuğrul Türkeş, Türk siyasetine yeni bir siyasetçi tipini kazandırmıştır. Türkeş soyadına ve Türklük davasına kaça ihanet ettin? Türkeş’in mirasyedi bir evlat olarak kendisini bir kere daha pazarlaması, milyonlarca ülkücüyü hüzne boğmuştur. Türkeş soy ismi hepimiz için kutsaldır, saygıdeğerdir. Türkeş ismi ancak MHP’de ve ülkücü harekette anlamlıdır.”

‘Nefret ediyorum’

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu Türkeş’i sosyal medya üzerinden eleştirdi: “Dik duramayan, döneklik yapan, bulunduğu camiaya ihanet eden, koltuğu şerefine tercih edenlerden nefret ediyorum. Bu türler vatana da ihanet eder.

Haberin Devamı

‘Güneş Motel değil Saray otel’
MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural ise CNN Türk canlı yayınında Türkeş’in bakanlık teklifini kabul etmesine sert tepki gösterdi: “Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş. Soyismine uygun hareket etmiştir. Bu zatın soyisminin hatırasına aykırı bir şekilde davranmış olmasının hesabını herhalde kendisi verecektir. Sayın Başbakan’ın ifade ettiği ‘direndi, dirayetli davrandı, sıkıntı altındaydı’ ifadeleri bugüne kadar demek ki bundan önce bu konuda görüşme yaptıklarını Güneş Motel değil de Saray oteli görüşmeleri yapıldığını gayet açık ve net ortaya koyuyor. Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş olabilir. Ama Ahmet Davutoğlu’nun ve AKP’nin yaptığı siyasi kumpastır.”
Adamlık nedir?
Türkeş’e bir tepki de eski milletvekili Engin Alan’dan geldi. Eski İstanbul Milletvekili Engin Alan Türkeş’e çok sert sözlerle yüklendi. İsim vermeden Türkeş’i eleştiren Alan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Adamlık nedir? İsim mi, rütbe mi, makam mı, servet mi? Hayır! Adam olmak başka bir şeydir. Herkese nasip olmaz. Hem de soyadına rağmen!” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı