Gazete Vatan Logo

‘Türkler gibi sokağa inin’

Malezya’da ‘Kırmızı Tişörtlüler’ hareketinin lideri Cemal Yunus, ABD’nin yolsuzluk yapmakla suçladığı Başbakan Razak’a destek için halkı Türkiye’deki gibi sokağa çıkmaya çağırdı

‘Türkler gibi sokağa inin’

Malezya’da hükümet yanlısı ‘Kırmızı Tişörtlüler’ hareketi, yolsuzlukla suçlanan Başbakan Najib Razak’a destek vermek için halkı gösteri yapmaya çağırdı. Hareketin lideri Cemal Yunus, muhalefetin Razak’ın istifası talebiyle düzenleyeceği gösteriye karşılık, kendilerinin de hükümete destek gösterisi düzenleyeceğini duyurdu. Yunus, ‘anayasal demokrasiyi savunma’ mitingiyle halkın Başbakan Razak’a destek vermesini beklediklerini söyledi. Yunus, “Najib demokratik yollarla seçilmiş bir isim, bu nedenle tüm Malezya halkı onu savunmalı” diye konuştu.

Amerikan Adalet Bakanlığı, Malezya’nın devlet fonu 1MDB’de ortaya çıkarılan yolsuzluk skandalıyla ilgili başlattığı soruşturmada Razak’ın adını geçirmese de, ‘1 numaralı Malezyalı yetkilinin hesabına para aktarıldığını’ belirtmişti.

Malezya mahkemelerinde aklanan Başbakan Razak, yolsuzluğa bulaştığı iddialarını reddediyor. Başbakan’ın söz konusu parayı harcadığına dair bir delil bulunmuyor ancak kendisine yakın insanların, mücevher, sanat eserleri, lüks emlak ve kumara milyarlarca dolar harcadıkları iddia ediliyor.

Haberin Devamı

ABD’nin başlattığı soruşturmada, fonların Amerika’daki hesaplar üzerinden başka ellere geçirildiği ifade ediliyor.