Gazete Vatan Logo

'Türkiye'ye saldırı olursa...'

İsrail istihbaratından ilginç iddia

İsrail’in istihbarat örgütlerine yakınlığı ile bilinen Debka sitesi, ABD, Türkiye, İsrail ve Ürdün’den herhangi birinin kimyasal veya biyolojik saldırıya maruz kalması halinde Suriye içerisinde ABD’nin liderliğinde ortak bir acil durum karargahının devreye gireceği iddiasında bulundu.

“Debkafile Eksklüsif” logosu ile yayımlanan “Kimyasal savaşta Suriye’de faaliyet gösterecek ortak ABD-İsrail-Türkiye-Ürdün Karargahı” başlıklı haberde söz konusu karargahın kurulmasına ilişkin anlaşmanın, ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel’in, Washington’u ziyaret eden İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak ile 5 Mart’ta Pentagon’da yaptığı görüşmede sonuçlandırıldığı öne sürüldü. Haberde şöyle devam edildi:

“Debkafile’nin askeri kaynakları, Hagel’in Suriye’deki bir kimyasal savaştan sanki yakın ve gerçekçi bir olasılıkmış gibi söz etti. Washington, El Kaide’ye yakın Suriyeli isyancıların bu tür bir savaşı başlatmalarını ve Suriye ordusunun aynı biçimde yanıt vermesini bekliyordu. Tarafların her birine karşı kimyasal saldırıda bulunduğu böyle bir çatışmanın hızla Suriye sınırlarını aşarak komşulara yayılabileceği de tahmin ediliyordu.”

'KİMYASAL SALDIRIYI TERCİH EDECEKLER'

Debka, Hagel’in, kendisine ulaşan istihbarat bilgilerine göre, El Kaide ve ona bağlı örgütlerin daha büyük bir etkisi olsun diye tek hedefe yönelmek yerine Suriye içinde ve sınırlarının ötesinde çoklu kimyasal saldırıları tercih edeceklerine işaret ederek Barak’ı uyardığını da yazdı.
Söz konusu saldırılara maruz kalacak ülkelerin böyle bir durumda hemen bir yanıt vermek yada yeni karargahı oluşturan hükümetlerin kolektif yanıtını beklemek arasında bir tercih yapmak zorunda kalacağını belirten Debka, şu savları da dile getirdi:

“Bizim askeri kaynaklarımız, yeni karargahın, geçen yıldan beri Tel Aviv, Ankara, Beyrut, Amman ve Suriye’ye bitişik bölgelerde ayrı ayrı faaliyet gösteren Amerikan, İsrailli, Türk ve Ürdünlü kitlesel imha silahları ile mücadele eden komuta merkezlerini tek bir çatı altına getiriyor.”
Dekba, haberinin son bölümünde de aynı kaynaklara atfen ABD’nin Harry S. Truman uçak gemisi ve burada görevli hava mücadele gücünün bir kimyasal savaş durumunda konuşlandırılmak üzere hazır olduğunu da söylediklerini kaydetti.

Haberin Devamı