Gazete Vatan Logo

‘Türkiye’ye müteşekkir olmalısınız’

Türkiye’nin AB Daimi Temsilcisi Büyükelçi Faruk Kaymakçı, Avrupa Parlamentosu’nda sert sözlerle AB’nin Suriyeli mülteciler için verdiği sözleri tutmadığına dikkat çekti

‘Türkiye’ye müteşekkir olmalısınız’

EURO- Academic (EASC) olan Avrupa Akademik Çalışmalar Merkezi tarafından Avrupa Parlamentosu’nda ‘Göç ve Sığınmacılar’ konulu bir panel düzenlendi. AP Liberal Grup üyesi Bulgaristan Milletvekili İlhan Küçük’ün himayesinde gerçekleşen panelin moderatörlüğünü AB- Türkiye Politika Ağı Direktörü Jorge Jesus yaparken; Avrupa Dış Eylem Servisi Türkiye Bölümü Başkanı Photis Bourloyannis- Tsangaridis, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD) Genel Koordinatörü İbrahim Vurgun Kavlak, Avrupa Komşuluk Konseyi Genel Müdürü Samuel Doveri Vesterbye, MR Partisi Uluslararası ilişkiler bölüm başkan yardımcısı Latifa Ait Bala ile EuroAcademic EASC başkanı Mustafa Ulusoy konuşmacı olarak katıldı.

Hani fon nerede?

Türkiye’nin AB Nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Faruk Kaymakçı, Türkiye ile AB arasında imzalanan 18 Mart antlaşmasının ‘en iyi anlaşma’ olmadığını, ancak yine de işleyen bir anlaşma olduğunu kaydederek, ‘’Göç Anlaşması kapsamında AB’nin sözler verdi. Bu sözlerini tutmadı, Türkiye’ye Suriyeliler için açılan fonların kalanı kısmı verilmedi. Türkiye’nin bugüne kadar mültecilere 30 milyar Avro harcadı ve AB tarafından 3 milyar avro verilmesinin ayrıntı gibi kaldı’’ şeklinde konuştu. Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde Fırat Kalkanı ve Afrin harekatına da değinen Büyükelçi Kaymakçı, ‘’ Fırat Kalkanı ile 120 bin Suriyeli evlerine döndü. YPG ve diğer terör unsurları bölgeden tamamen temizlendi. Türkiye’de 300 bin Suriyeli Kürt var. Bu insanlar da evlerine dönmek için bekliyor. Zeytin Dalı Harekatı için, Avrupa Birliği olarak Türkiye’ye müteşekkir olmalısınız. Türkiye bu harekatlarla AB’nin sınırlarını koruyor ve yasa dışı göçle mücadele ediyor’’ dedi.

Haberin Devamı