Gazete Vatan Logo

‘Türkiye’ye gitmeyin, kurtarmayız’

İsrail Turizm Bakanı Uzi Landau, İsrailli turistlerin tatil için gittikleri Türkiye’de bir kez daha mahsur kalmaları durumunda tahliye operasyonu düzenlenmeyeceği uyarısında bulundu

Hamas militanlarının Ben Gurion Havaalanı’nı hedef alan roket saldırılarının ardından ABD’li ve Batılı havayolu şirketlerinin Tel Aviv seferlerini iptal etmesiyle yurtdışında mahsur kalan vatandaşları nedeniyle zor günler geçiren İsrail, bu durumun tekrarlanmaması için vatandaşlarını uyardı.

İsrail Truzim Bakanı Uzi Landau, İsrail vatandaşlarının yetkililerin uyarılarına uymayarak Türkiye’ye tatil gitmeleri durumunda, benzer bir krizde kendi başlarına kalacaklarını söyledi.

Landau, “İsraillilerin, kendilerine saygılı davranılmayan yerlere seyahat etmeye ihtiyaçları yok. Gelecekte hükümet, benzer bir durum karşısında Antalya’da mahsur kalan İsraillileri kurtarma planı sunarsa, bu benim için bir öncelik olmaz” diye konuştu.

Landau açıklamasının sonunda vatandaşlarına seslenerek, “Türkiye’ye turist olarak uçmaktan vazgeçin” mesajını verdi.

Geçtiğimiz hafta 3 bini aşkın İsrailli turist, iptal edilen uçuşlar nedeniyle Türkiye’de mahsur kalmıştı. Tel Aviv yönetimi, vatandaşlarını Yunanistan üzerinden tahliye etmişti.

Haberin Devamı