Gazete Vatan Logo

‘Türkiye’ye gitmeyin’ diyen Alman bakana bir tokat daha!

Ankara-Berlin hattında yaşanan gerilimle birlikte Almanya Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel'in, "Türkiye'ye tatile gitmeyin" uyarısına bir tepki de anavatanından geldi. Alman turizm birlikleri Gabriel'in bu açıklamasını eleştirdiklerini duyurdu.

‘Türkiye’ye gitmeyin’ diyen Alman bakana bir tokat daha!

Dışişleri Bakanı Gabriel, geçen hafta Bild gazetesine verdiği demeçte, son dönemde yaşananlardan dolayı Türkiye’ye seyahat konusunun iyi düşünülmesi gerektiğini belirterek “devletin, vatandaşları adına Türkiye’ye seyahat edip etmeyeceklerinin kararını alamayacağını” ancak bunu şu aralar “gönül rahatlığıyla” da tavsiye edemeyeceklerini söylemişti. Alman Dışişleri Bakanlığı ise bunun Türkiye’ye yönelik resmi bir uyarı olmadığı bilgilendirmesini yapmıştı.

Alman Turizm Ekonomisi Birliği (DTW) Başkanı Michael Frenzel, Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’in Türkiye’ye seyahatlar konusunda yaptığı uyarıların tedirginliğe yol açtığını belirtti. Aynı şekilde Alman Seyahat Acenteleri Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig de Gabriel’in “Türkiye’ye şu sıralar gönül rahatlığıyla seyahat yapılamayacağı” yorumunda bulunmasının tedirginliğe yol açtığını ve çok sayıda kişinin seyahat acentelerinin çağrı merkezlerini aradığını söyledi.

Deutsche Welle’de yer alan haberde Fiebig, Alman Dışişleri’nin, yapılan tavsiyenin Bakan Gabriel’in kişisel görüşünü yansıttığını vurgulaması üzerine ise durumun yeniden yatıştığını belirtti. Fiebig, “Üst düzey politikacıların bu gibi konularda yaptıkları özel açıklamalar her zaman çözüm getirmiyor” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Üç yıldır rezervasyonlarda düşüş kaydedildiğine işaret eden DRV Başkanı Fiebig, rezervasyonların “geçen yıl itibarıyla belirgin bir biçimde çift haneli rakama gerilediğini, bu trendin bu yıl içinde de devam edeceğini” söyledi.

GÜVENLİK KONUSU ÖNEMLİ DEĞİL

Güvenlik konusundaki çekincelerin Türkiye’de son dönemlerde meydana gelen çok sayıda terör eylemi nedeniyle ortaya çıkmadığına da dikkat çeken Fiebig, insanların bu tür olayların dünyanın her yerinde olabileceğine kanaat getirdiklerini, bu yüzden güvenlik konusunun bundan 1-2 yıl öncesinde olduğu gibi önemli rol oynamadığını vurguladı. DRV Başkanı şimdilerde müşterilerin ülkelerdeki siyasi durumu dikkate aldıklarını, bunun Türkiye için de özellikle geçerli olduğunu ve insanların seyahat edecekleri ülkeyi belirlemelerinde doğrudan etkili olduğunu da belirtti.

Haberin Devamı